•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Misery (1990)

“Misery” je američki psihološki triler iz 1990. godine, rađen po istoimenom romanu Stephen-a King-a iz 1987. godine, sa James-om Caan-om, Kathy Bates, Lauren Bacall, Richard-om Farnsworth-om i Frances Sternhagen u naslovnim ulogama. Osim odličnih glumaca, tu je i reditelj - sjajni Rob Reiner, a film je odlično prihvaćen od strane kritike, posebno zbog uloge Kathy Bates kao psihopate Annie Wilkes. “Misery” je na 12. mestu Bravo-ve liste “100 najstrašnijih filmova”. Dodajmo i to da je Bates-ova osvojila i najprestižniju filmsku nagradu Oskar za najbolju glumicu u ovom filmu, a snimljen je i rimejk ovog ostvarenja u Indiji pod nazivom “Julie Ganapathy”.

Pisac bestselera Paul Sheldon se vraća kući iz Colorado-a nakon što je završio svoj poslednji roman, kada mu se događa saobraćajna nesreća usled strašne snežne vejavice. Paul je u kritičnom stanju, ali čini se da je imao sreće budući da ga je spasila nekadašnja bolničarkta Annie Wilkes, koja je sticajem okolnosti njegov “fan broj 1”. Ona ga odvodi u svoju udaljenu kuću u planinama, a da to niko ne zna. Ovo je trenutak kada Paul shvata da se ono što se njemu trenutno dešava i ne može nazvati srećnim okolnostima obzirom da je Annie psihički nestabilna osoba. Tako da, kada ona otkrije da je Paul ubio junakinju njenih omiljenih romana, Annie-ina reakcija dovodi do toga da Paul bude slomljen...ali bukvalno...

“Misery” je kultni film koji obiluje odličnim scenama, dijalozima i brilijantnom glumom prvoklasne ekipe glumaca, a sve to je vrhunska preporuka da ga obavezno pogledate.

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:triler
Godina:1990
Reziser:Rob Reiner
Scenario:Stephen King, William Goldman
Uloge:James Caan, Kathy Bates, Richard Farnsworth
Uzrast:R
Award:Oskar
Box office:61 milion USD
Studio: Castle Rock Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:107 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila