•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Milan Marić

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi Biljane Mašić. Ostvario je niz zapaženih uloga u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Ateljeu 212, Bitef teatru, Kruševačkom pozorištu i Kulturnom centru Beograd. Na stogodišnjicu obeležavanja Prvog svetskog rata učestvovao je u tri ostvarenja o Mladobosancima i Sarajevskom atentatu: tumačio je Gavrila Principa u predstavi „Mali mi je ovaj grob” Biljane Srbljanović i Danila Ilića u drami „Zmajeubice” Milene Marković i na filmu „Branio sam Mladu Bosnu”. Pažnju šire javnosti stekao je 2018. igrajući glavnu ulogu u ruskom filmu „Dovlatov”, biografskom filmu o životu ruskog književnika Sergeja Dovlatova. Igrao je i u serijama „Nemanjići - rađanje kraljevine”, „Vojna akademija”, „Jutro će promeniti sve”, „Besa” i „Žmurke”. Trenutno je aktuelan po glavnoj ulozi u seriji „Državni službenik”, gde tumači Lazara Stanojevića, agenta Bezbednosno-informativne agencije.

Stekao je zapažen uspeh 2021. godine igrajući glavnu ulogu u filmu "Toma".

Zbog istog imena ponekad ga mešaju sa glumcem Milanom Marićem Švabom.

Bio je kandidat Liberalno-demokratske partije na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda 2018. godine. Lista se zvala "Nova lica, nova nada Beograda" i osvojila je 0,2% glasova.

Biografija

Milan Marić je rođen u Beogradu 1990. Trenirao je fudbal u mlađim uzrastima OFK Beograda, a pored toga se rekreativno bavio odbojkom i plivanjem. Počeo je da glumi kao tinejdžer u omladinskom pozorištu DADOV, a potom je upisao Fakultet dramskih umetnosti. Filmski debi je imao u kratkometražnom filmu „Četvrtak” (2010), diplomskom ostvarenju režisera Nikole Ljuce. Usledio je televizijski film „Nova šansa” i uloga Kokija u seriji „Miris kiše na Balkanu” (2011). Ostvario je drugu saradnju sa Nikolom Ljucom glumeći u njegovom kratkometražnom filmu „Narednik” (2012), u kojem mu je partner bio Miloš Timotijević. „Narednik” je bio pozitivno dočekan na nekoliko filmskih festivala kratkometražnog filma. Paralelno sa filmskom karijerom, debituje i u profesionalnim pozorištima glumeći u predstavama „Iza rešetaka” (Kruševačko pozorište, 2011), „Radnici umiru pevajući” (Bitef teatar, 2011), „Sumnjivo lice” (Jugoslovensko dramsko pozorište, 2012) i u kontroverznoj predstavi Zoran Đinđić (Atelje 212, 2013). Nakon što je diplomirao u klasi Biljane Mašić 2013, postao je stalni član Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Na stogodišnjicu obeležavanja Prvog svetskog rata 2014. učestvovao je u tri ostvarenja o Mladobosancima i Sarajevskom atentatu tumačio je Gavrila Principa u predstavi „Mali mi je ovaj grob” Biljane Srbljanović i Danila Ilića u drami „Zmajeubice” Milene Marković i na filmu „Branio sam Mladu Bosnu”. Sledeće godine su usledile sporedne uloge u filmovima Vlažnost, Dobra žena i Santa Maria della Salute, u kome je tumačio lik kralja Milana Obrenovića.

U 2018. godini igrao je mladog Vukana Nemanjića u televizijskoj seriji „Nemanjići — rađanje kraljevine”. Za potrebe snimanja naučio je da jaše i da barata mačem. Iste godine premijerno je prikazan ruski film Dovlatov, biografski film o životu ruskog književnika Sergeja Dovlatova, u kome je igrao glavnu ulogu. Marića je za ulogu preporučila glumica Danijela Stojanović koja je radila sa rediteljem Aleksejem Germanom Mlađim na prethodnom filmu. Pokazala mu je Marićeve fotografije ukazujući na fizičku sličnost između srpskog glumca i ruskog pisca. Nakon nekoliko krugova kastinga, dobio je ulogu. Marić je naučio ruski jezik za tri meseca.Film je premijerno prikazan u okviru glavnog takmičarskog programa na Berlinskom filmskom festivalu.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu