•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mila Turajlić pozvana u članstvo prestižne filmske akademije

Među umetnicima i filmskim radnicima koje je u svoje članstvo pozvala Američka akademija filmske umetnosti i nauke (The Academy of Motion Picture Arts and Science) je i srpska rediteljka Mila Turajlić.

Američka akademija filmske umetnosti i nauke u svoje članstvo je pozvala 819 umetnika i filmskih radnika koji su se istakli svojim doprinosom bioskopskim filmovima i filmskoj umetnosti.

Mila Turajlić je producentkinja i rediteljka dokumentarnih filmova čija su ostvarenja učestvovala na festivalima "Trajbeka", "Venecija", "HotDocs"… i imala bioskopsku distribuciju u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Nemačkoj i širom bivše Jugoslavije. Njen najnoviji film, "Druga strana svega", prva je koprodukcija kanala HBO sa Srbijom. Ovaj film je premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 2017. godine, a potom je na prestižnom festivalu IDFA osvojio glavnu nagradu za najbolji dugometražni dokumentarni film.

"Druga strana svega" je osvojila 26 nagrada i nominovana je i za nagradu LUX Evropskg parlamenta. Debitantski dokumentarni film Mile Turajlić, "Cinema Komunisto", prikazan je na više od 100 festivala i ovenčan je sa 16 nagrada.

Podeli:



Preporucujemo