•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Memoirs of a Geisha (2005)

Memoari jedne gejše (engl. Memoirs of a Geisha) je filmska adaptacija istoimenog romana, u produkciji Stivena Spilberga i režiji Roba Maršala. Bio je nominovan za šest Oskara, a osvojio je tri i to: Oskar za najbolju fotografiju, Oskar za najbolju scenografiju i Oskar za najbolji kostim. Džang Ciji je bila nominovana za nagradu BAFTA za najbolju glavnu glumicu. Film je u Japanu prikazivan pod nazivom „Sajuri“ (Sayuri), po imenu glavne junakinje, a bio je veliki bioskopski hit širom sveta 2005. godine.

Čijo je sa svega devet godina nasilno dovedena u kuću gejši, dok joj sestru prodaju. Ubrzo je shvatila da posao gejše nije toliko težak kako je mislila, i da, naprotiv, pruža ženi mogućnost da postane bogata i samostalna. Glavna gejša kuće kojoj i Čijo pripada je sujetna i veoma privlačna Hacumomo, koja uviđa u kakvu će lepoticu izrasti Čijo, pa je zato svakodnevno maltertira i uvlači u nevolje. Videvši to, Mameha, najpoznatija gejša u gradu, uzima Čijo pod svoju zaštitu i uči je veštinama kojima treba da vlada jedna kurtizana. Čijo ubrzo postaje Sajuri - najtraženija i najlepša gejša u gradu. Problemi sa ljubomornom Hacumomo, koji su se nastavili, nisu bili ni upola teški, koliko i beznadežna situacija u kojoj se Sajuri kasnije našla kada je shvatila da se zaljubila u jednog čoveka. To je bio Ken, stariji muškarac koji je uvek obasipao pažnjom, i pomagao joj kada joj je bilo najteže. Srećom, počinje i Drugi svetski rat, posle kog Sajuri neće postojati kao gejša, već kao slobodna žena koja živi sa čovekom koga voli.

Tri glavne glumice, (Sajuri, Hacumomo i Mameha), provele su određeno vreme u kampu za gejše, kako bi naučile tradicionalne veštine gejši (ples, pevanje, japansku čajnu ceremoniju).

Žanr:drama, romansa
Godina:2005
Reziser:Rob Marshall
Scenario: Robin Swicord
Uloge:Ziyi Zhang, Ken Watanabe, Michelle Yeoh
Uzrast:PG-13
Award:Osvojena 3 oskara
Studio: Columbia Pictures Corporation
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:145 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila