•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mega Piranha (2010)

„Megapirane“ (engl. Mega Piranha) je naučnofantastični film iz 2010. godine, koji je režirao Eric Forsberg, koji je ujedno i pisac scenarija. Film je ocenjen oznakom R zbog scena nasilja, obnaženosti i ružnih reči.

U Venecueli tim naučnika istražuje mogućnost povećanja tela životinja radi rešavanja problema gladi u svetu. Kao zamorci im služe pirane. Međutim, eksperiment je krenuo po zlu i pirane rastu do neverovatne veličine, postajući pošast u reci, ali i moru, pa čak i na kopnu. Agent vlade SAD-a uz pomoć glavne naučnice pokušava da ih uništi...

Ovaj film je dobio mnogo kritika na raznim sajtovima. Na sajtu Daily Mirror film je procenjen kao jeftin, što je inače karakteristika kompanije koja ga je izdala. Najdepresivnije u filmu je, po mišljenju autora sajta, angažovanje bivše pop dive Tifani. Autor preporučuje film publici kojoj se dopadaju filmovi o džinovskim životinjama, poput Anakonde. Na sajtu Film Critics United autor priznaje da u filmu ima mnogo dešavanja, ali se sve svodi na vezu mišićavog glavnog glumca i bucmaste pop dive, koji se bore protiv megapirana i poludelog venecuelanskog snagatora koji neobjašnjivo uspeva helikopterom da nadleće vazdušni prostor SAD i raznorazne eksplozije. Kao i prethodni, i ovaj autor smatra da je film jednako jeftin kao i svi drugi koje pomenuta kompanija pravi, ali je toliko pun frenetične energije, a istovremeno bez ikakvog smisla za detalje, da je prosto „neodoljiv“. Dokaz za to je da se u jednoj istoj sceni potere kolima akter vozi u tri različita automobila. I na sajtu IMDb ukazuju na brojne greške u filmu; ronioci su međusobno razgovarali, mada im oprema to nikako nije mogla da omogući, kada je mornarica bombardovala vodu, pobila je megapirane, ali ne i patke, krv pilota u helikopteru koja je ostala na prozoru misteriozno nestaje pri sledećem kadru, lokacije su pogrešne, pa je tako prikazan koralni greben u reci Amazon, nalet uragana najavljuje vlada, a ne službe zadužene za to, rezervoar koji se nalazi pod vodom najpre je crn, pa crven i konačno žut itd. itd. Nekoliko kritika ukazuje da je ovaj film rimejk ili omaž filmu o piranama koji je režirao Joe Dante, pa tako i autor sajta Cinemafantastique. Autor je napravio i poređenje sa Godzilom, s obzirom da megapirane kreću u napad na SAD. Film je opisan kao glup, posebno kada su u pitanju naučna objašnjenja (pirane jedu nuklearne podmornice, ruše solitere, a ne mogu im ništa ni atomske bombe), nedosledan i sa „sklepanim“ specijalnim efektima koji su smešni. Autor sajta Dr. Gore's movie reviews je film okarakterisao kao „sirast“ i to svaki njegov aspekt: glumu, radnju, specijalne efekte... Po njegovom mišljenju ovo je film napravljen da se zaboravi, sa samo dve scene koje vredi pomenuti i obe uključuju borbu vojnika sa piranama. Međutim, na sajtu Flickfeast kritičar je dao filmu ocenu pet od deset, priznavši da će tako navući bes čitalaca koji će se pitati da li je uopšte „moralan čin nagraditi film takvom ocenom“. Iako priznaje da je film glup, ipak ga smatra zabavnim.

Žanr:horor, naučna fantastika
Godina:2010
Reziser:Eric Forsberg
Scenario:Eric Forsberg
Uloge: Paul Logan, Tiffany, Barry Williams
Uzrast:R
Studio: Global Asylum
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:92 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...