•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Matthew McConaughey odbio 14,5 miliona dolara za ulogu u romantičnoj komediji

Mlađi fanovi bi mogli da imaju problema da se sete neke romantične komedije sa McConaughey-em u glavnoj ulozi, ali bilo je jedno vreme kada je Matthew McConaughey bio holivudski momak za sve generičke muške glavne uloge romantičnih komedija. Od 2001. do 2010. glumac se pojavio u nizu romantičnih hitova, uklјučujući The Wedding Planner, How To Lose A Guy In 10 Days, Failure To Launch, Fool's Gold i Ghosts Of Girlfriends Past. U njegovoj knjizi-memoarima ‘Greenlights’, McConaughey brani svoju odluku što je deceniju karijere posvetio romantičnim filmovima.

"Romantične komedije ostale su mi kao dosledni hitovi na blagajnama, što ih je učinilo da konstantno imam ponude da snimam takve filmove. Lično za mene, uživao sam u mogućnosti da lјudima pružim lagano romantično bežanje od stresa u njihovim životima tamo gde nisu morali da misle o bilo čemu, samo gledaju kako momak juri devojku, pada, zatim ustaje i konačno je dobija. Preuzeo sam palicu od Hugh Grant-a i trčao sam s njom".

Posle decenije snimanja iste vrste filmova koji su tešili, a ne činili izazove publici i samog McConaughey-a, glumac je zaklјučio da je vreme za promenu. Nјegov hvalјeni rad tokom devedesetih na filmovima kao što su A Time to Kill, Amistad i The Newton Boys pokazao je šta glumac može da uradi sa sočnim scenarijem, a krećući se početkom 2010-ih, McConaughey je odlučio da se vrati na takve filmove, u poglavlјu njegove karijere koje su fanovi od tada prozvali "McConaissance".

Ali za nastavak su bile potrebne neke žrtve o kojima 99,9% svetske populacije nije moglo ni da sanja, kada je McConaughey-u nuđeno čak 14,5 miliona dolara 2010. godine da napravi još jednu romomantičnu komediju. McConaughey-evu posvećenost da napravi preokret u karijeri testirala je ponuda, koja je bila za film koji glumac ne imenuje, ali je na kraju znao šta mora da učini.

"Odbio sam ponudu. Ako nisam mogao da radim ono što sam želeo, neću raditi ono što ne želim, bez obzira na cenu".

Umesto da uradi poslednju, vrlo unosnu romomantičnu komediju, McConaughey je pozajmio njegove talente nizu niskobudžetnih indie projekata vođenih likovima, uklјučujući Bernie, Killer Joe i Mud. Dok su njegove legije ženskih fanova zbunjivali novi glumčevi filmski izbori, kritičari su se trgnuli na noge, podesili naočare i sa nevericom gledali kako se zvezda Ghosts of Girlfriends Past pretvara u jednom odličnom performansu u teškoj ulozi jednoj za drugom.

Nakon što je McConaughey dokazao da je više nego samo momak sa dobrim izgledom lica, glumčev filmski izbor primetili su najveći holivudski reditelјi, koji su jedan za drugim zvali za prestižne projekte. Tada je glumac prešao u njegovu sadašnju ulogu vodećeg bonafida, sa nastupom nagrađenim Oskarom u Dallas Buyers Club-u, i sa glavnom ulogom u filmu Christopher Nolan-ovom Interstellar i pokretanjem franšize Magic Mike sa Channing Tatum-om.

Glumčeva karijera od tada ne pokazuje nikakve znake zaustavlјanja, a takođe ne pokazuje ni želјu da se vrati u svet romantičnih komedija koje se zaboravlјaju. Nadamo se da će McConaughey nastaviti da snima filmove kalibra kakve fanovi očekuju od njega.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...