•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Matilda (Матильда) (2017) - uskoro

U sumrak carske Rusije rodila se jedna od ljubavi koje menjaju svet.

Primabalerina Boljšoj teatra Matilda Kšesinskaja i poslednji ruski car Nikolaj Aleksandrovič, iliti Nikolaj Drugi, u vrtlogu strasti, umetnosti i zabranjene ljubavi stvorili su legendu koja prevazilazi sve granice vremena i prostora. Izbor srca uvek je ispravan, ali sme li se njime voditi i vladar imperije na kolenima. Da li je moguća ljubav plemića plave krvi i obične plesačice? “Matilda” je kontroverzna istorijska saga, zasnovana na istinitoj priči čija se premijera u Rusiji iščekuje sa velikim nestrpljenjem. Ovo je priča o naličju ruskog carskog dvora, poslednjim danima najveće moderne svetske imperije, ali i o baletu, stvaranju čuvenog Boljšoj teatra i ljubavi koja nikada ne umire.

Od romana “Doktor Živago” pisca Borisa Pasternaka, nijedno umetničko delo nije na takav način uzburkalo i podelilo rusku, ali i svetsku javnost, poput filma Alekseja Učitelja “Matilda”. Mada se premijera dugoočekivanog spektakla u koji je uloženo više od 25 miliona evra, i koji je potencijalni ruski kandidat za nenadmašnu nagradu Američke filmske akademije, čuvenog Oskara, očekuje tek početkom novembra, medijske najave ovog bez sumnje najambicioznijeg ruskog filmskog projekta u poslednjih nekoliko decenija, publiku već mesecima drže u stanju neizvesnosti. Od Njujork tajmsa preko Bi-Bi-Sija do srpskih medija. Nalik ruskom “Titaniku”, melodrami o strastvenoj, ali nesrećnoj ljubavi poslednjeg ruskog imperatora Nikolaja Drugog i prve dame moskovskog baleta Matilde Kšesinske, čiji su koraci utrli put ka osnivanju Boljšoj teatra, predviđa se epski uspeh na bioskopskim blagajnama širom sveta, a kontroverze koje je prate samo joj idu u prilog.

Vrhunska internacionalna glumačka postava, proslavljeni ruski režiser, prelepi kadrovi raskošne carevine pred krahom, dvorske intrige, ljubav razapeta na stubu srama, balet i beleg “zabranjenog filma” - sve su to neizostavni sastojci neophodni za najveće filmske nagrade. “Matilda” je hrabar poduhvat odvažnog režisera koji se prihvatio projekta sa velikom odgovornošću. Svestan zagarantovanog međunarodnog uspeha, ali i nemilosrdne osude domaćih poklonika tekovina ruske carske prošlosti. U osnovi dela je jedna od najvećih ljubavnih priča ruskog dvora, koje je u svakom pogledu doraslo najvećim holivudskim blokabsterima. Ruski “Titanik” dolazi. Ime mu je “Matilda”

Glumci: Michalina Olszanska, Lars Eidinger, Luise Wolfram
Režiser: Aleksey Uchitel

Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...