•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mandy Patinkin je imao katastrofalnu audiciju za Disneyev ’Hunchback of Notre Dame’

Mandy Patinkin bi možda igrao Quasimodoa, da nije bilo katastrofalne audicije. Quasimodo je titularna uloga u ’The Hunchback Of Notre Dame’, Disneyevom animiranom filmu iz 1996. godine zasnovanom na istoimenom klasičnom romanu Victora Hugoa. Quasimodo je deformisani zvonar u pariskoj katedrali Notre-Dame koji se zalјublјuje u Esmereldu, pokušava da izbori nezavisnost od njegovog zlog gospodara Frolla i pokušava da bude prihvaćen u širem društvu. U filmu su glasove pozajmile velike holivudske zvezde poput Demi Moore i Kevin Klinea.

Film se često smatra jednim od najmračnijih Disneyevih animiranih poduhvata. Zločinac, sudija Claude Frollo, je verski fundamentalista koji žudi za Esmereldom dok pokušava da iskoreni čitavu njenu rasu Roma iz Pariza. Iako su savremene kritike ‘Hunchback of Notre Dame’ uglavnom pozitivne, teme filma znatno su se prodale Disneyevoj obično mladoj publici. Uprkos mešovitom uspehu tokom njegovog izdanja, ’The Hunchback Of Notre Dame’ ostaje dobro upamćen, sa Josh Gadom vezanim za produkciju i potencijalnu zvezdu u rimejku uživo.

U intervjuu, režiseri ’The Hunchback Of Notre Dame’ - Gary Trousdale i Kirk Wise otkrili su da je Mandy Patinkin bio na audiciji za Quasimoda, i da je to prošlo neverovatno. Patinkin je na audiciju doveo njegovog klavirskog pratioca, jer je preuredio pesmu koju su napisali kompozitor Alan Menken i tekstopisac Stephen Schwartz. Trousdale i Wise napustili su sobu, tako da su Menken i Schwartz mogli da razgovaraju sa Patinkinom, koji ih je potom pratio na drugu stranu sobe da pređu na deo dijaloga audicije. Ovde su, s druge strane vrata, stvari postale posebno zanimlјive. Prema Wiseu, "bio je vrlo milostiv sa nama i razgovarao je s nama, klimnuvši glavom i pomalo intenzivno. Zatim, u srednjoj rečenici, Gary i ja smo razgovarali i u jednom trenutku Mandi odlazi,"Ljudi, stvarno mi je žao, ne mogu ja to". I onda se on okreće na peti i vraća se u sobu i zatvara vrata. Tada je vatromet zaista počeo. Zidovi su se tresli". Nepotrebno je reći da Patinkin nije dobio ulogu: uloga je na kraju otišla Tom Hulce iz Animal House i Amadeus slavi, a Trousdale i Wise sada audiciju nazivaju "Patinkin incidentom".

Uprkos odbačenoj audiciji, Patinkin je prilično dobro uradio za sebe u danima od kada je posebno poznat po ulozi Saul Berenson u Homeland, performansom za koji je zaradio četiri nominacije za Emmie. Glumac je takođe poznat po njegovom radu na Broadway-u, koji je nastao sa ulogom Georga u Sunday In The Park With George i Che u Eviti, u poslednjem je osvojio Tony Award, kao i po filmskoj ulozi Inigo Montoya u filmu ’The Princess Bride’. Uprkos Menken-ovoj i Schwartz-ovoj sopstvenoj Broadway istoriji, Patinkin očito nije bio idealan saradnik u njihovom radu i od tada nije radio ni sa kim u sobi za tu audiciju.

Kako su Disney filmovi dostigli nove nivoe uspeha tokom 1990-ih, studio je mogao da privuče sve veća i veća imena. Međutim, njegova priča pokazuje da čak i glumci velikog imena mogu da preskoče važnu audiciju. Iako je Patinkin sigurno mogao dobro da se snađe, on jednostavno nije bio dobar za sve koji su uklјučeni. Budući da je ’Hunchback iz Notre Dame’ remake još uvek u fazi razvoja, možda bi Patinkin mogao da ostvari još jednu audiciju. Međutim, sa Schwartzom koji se vratio da piše muziku, čini se da su šanse za to male.

Podeli:



Preporucujemo