•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Man of the Year (2006)

Barry Levinson, reditelj koji nam je 1997. godine doneo satiru "Wag the Dog", još jednom ismeva američki politički sistem u ovoj dramediji (drama i komedija) u kojoj glavnu ulogu tumači legendarni komičar, Robin Williams.

Tom Dobbs (R. Williams) vrlo je popularan komičar. Radi uvek s istom ekipom, a njegov menadžer, Jack Menken (C. Walken), ujedno je i njegov najbliskiji, najodaniji i najmudriji prijatelj. Kad za vreme jedne predstave gledateljka iz publike predlaze Dobbsu da se kandiduje za predsednika, Dobbs to, na Menkenovo čuđenje, i učini. Njegovi protivkandidati su iskusni političari, od kojih je jedan dotadašnji predsednik, ali ipak ih na predsedničkom sučeljavanju uživo u televizijskoj emisiji Dobbs potpuno zaseni. Stoga se ni njemu ni javnosti ne čini nemoguće kad se objave rezultati po kojima je Dobbs dobio veliku većinu glasova. Eleanor Green (L. Linney), jedan od progamera koji su učestvovali u kreiranju programa za izbore, posumnja u grešku, to kaže pretpostavljenima, ali oni po svaku cenu žele da zataškaju stvar...

"Man of the Year" izvrsna je politička triler/drama sa satiričkom perspektivom, film koji je teško žanrovski odrediti a da ga se ne pojednostavi na njegovu štetu. Budući da je glavni junak komičar, film ima niz duhovitih delova, delomično pozajmljenih iz popularnog američkog TV showa Saturday Night Alive, a R. Williams savršen je izbor za lik Toma Dobbsa. Uz R. Williamsa, kom je ovo jedna od najboljih uloga u karijeri, tu je još jednom odlična L. Linney i besprekorni C. Walken. Film je prema svom scenariju režirao Barry Levinson, dobitnik Oscara za film Kišni čovek (1988), nominovan za Oscara za filmove And Justice for All (1979), Diner (1982), Bugsy (1991) i vlasnik još desetak drugih nagrada za niz filmova iz svog velikog producentskog, rediteljskog i scenarističkog opusa.

Žanr:komedija, drama, romansa
Godina:2006
Reziser:Barry Levinson
Scenario:Barry Levinson
Uloge:Robin Williams, Laura Linney, Lewis Black
Award:1 nominacija
Box office:37.4M USD
Studio:Universal Pictures, Morgan Creek Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:115 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu