•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Maleficent: Mistress of Evil (2019)

Da Maleficent već ne postoji, možda bismo morali da je izmislimo za Angelinu Jolie. To je kako je do krajnosti odgovarala glumica - sa svojim oštrim jagodicama i pogledom koji spaljuje dušu. Iako je njena tamna kralјica možda ona s rogovima, oštrim zubima i crnim šišmiš krilima, ispod bodlјikave Morticia Addams duhovitosti je samo usamlјena i pogrešno shvaćena žena.

Maleficent: Mistress of Evil scenario, nažalost, je druga priča. Ili uopšte nije mnogo priče: Umesto toga, uglavnom se registruje kao niz složenih faunom natopljenih screensavers-a, razvučenih tako da se uklapaju u dva sata nejasnog Disney-evog mita. Taj mit se možda dovolјno dobro isplatio da zasluži nastavak originala iz 2014. godine, ali u svetu gde je Wicked još uvek Broadway-ski hit više od 15 godina i Joker nežno stepuje po blagajnama bioskopa, Mistress se oseća kao neobično energičan ulazak u antiheronski kanon.

Kako film počinje, nekadašnja meta Maleficent - okrenula se – u volјenu kćerku, princezu Auroru (Elle Fanning, kolačić dvostruko smrznuta u penastoj pink i plavoj) komunicira na vresištima sa CG stvorenjima velikim i malim, i ubrzo prihvata prosidbu zgodnog, fatalno ozbilјnog princa Phillip-a (Harris Dickinson). Nјihova unija će ujediniti kralјevstva smrtnika i njihove natprirodne braće - ili bar to je ideja. Phillip-ova majka, kralјica Ingrith (Michelle Pfeiffer), ima druge planove, od kojih je većina uklјučivala podmukle gasove i masovni vilinski genocid.

Zašto ih želi mrtve? Jedva da znamo, jer su ulozi, postavljeni od veterana kompanije Linde Woolverton (ona je napisala i „Alice in Wonderlands“ uživo akcija i napisala originalni animirani Lion King), toliko široki i pogrešno definisani. Stvari se uglavnom dešavaju, čini se, zato što moraju, da bi se ovo prašnjavo vreteno zavrtelo još jednom.

Norveški režiser Joachim Ronning (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales) nastavlјa da se kreće onoliko dobro koliko može sa tako malo zapleta i tako malo uglova koji su pretrpani podvalama zelenog ekrana. Odvedeni smo se u domovinu plemenitog plemena Maleficent, na čelu sa plemenitim Conall-om (Chiwetel Ejiofor), i prošetani smo zamornim cvrkutavim čarobnim šegačenjem (što je gubitak nominovanih za Oscara Imelda Staunton i Lesley Manville); susrećemo čoveka-vranu (Sam Riley) i šaku antropomorfizovanih maslačaka i kapa pečuraka.

Za decu je možda to još uvek čarobno; odrasli će, međutim, izgubiti mnoge duge, užurbane zbunjujuće minute pitajući se zašto snage koje su mogle da spoje Pfeiffer-ovu i Jolie na ekranu ne mogu bar malo bolјe da oboje učine njima i daju im delove da istinski zariju svoje zube filmskih zvezda u to. Ono što im je preostalo da urade je da urade ono što mogu od Mistress-ine tanke, sjajne cicvare. Obe zaslužuju film snimlјen u više od dve dimenzije, i njihova publika takođe.

P.S. Ukoliko je u Vama i dalje dete koje ste nekada bili, otiđite i dopustite mu da ponovo veruje u čudesni svet u koji je nekad verovalo...

Žanr:avantura, fantazija, porodični
Godina:2019
Reziser:Joachim Rønning
Scenario:Micah Fitzerman-Blue, Noah Harpster
Uloge:Angelina Jolie, Elle Fanning, Harris Dickinson
Uzrast:PG
Studio:Roth Films, Walt Disney Pictures
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:118 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...