•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Lovkraft i 'Dead Shadows'

Francuski film David Cholewa započeo je snimanje svog filma, baziranog prema romanu Hauarda Filipa Lovkrafta „Dead Shadows“, koji bi trebalo da podseća i na „The Mist“ (mada, logičnije bi bilo obrnuto).

Fabian Wolfrom, Gwendolyn Gourvenec, John Fallon i Laurie Cholewa zaigraće i zaplesaće, dobro, neće zaplesati baš baš, u filmu.

A sada radnja.

To je strašna priča o mladiću Krisu čiji su roditelji bili brutalno ubijeni pre 11 godina – na isti dan kada je Helijeva Kometa mogla da bude viđena. Na dan filma (i njegove radnje) prolazi još neka kometa i svi se raduju, a ne slute da će Dolores Claiborne brutalno nasamarti svog supruga, koji je seksualno zlostavljao njihovu devojčicu, navući ga na bunar, gde će propalica od njenog supruga alkoholičara upasti, zgrabiti komadić njene haljine i zajedno sa tim propasti kroz rupu. Dolores će morati da siđe dole po taj komad platna, ne bi li bila osumnjičena za ubistvo i pokušati da ga uzme iz ruke mrtvog supružnika! Ali! Mrtvi supružnik neće biti pokojni i napašće našu Dolores! Boriće se oni, Dolores će početi da beži ka otvoru bunara, suprug će juriti za njom, penjaće se uz krhke, ali sigurne merdevine, dok će za njim pohrliti i Sadako, koja ništa, ma baš ništa, neće videti, ali će napipati nogu njenog supružnika, koju ću brutano početi da seče Blu-rey diskom (2011-ta godina je, Sadako prati tehnološki razvitak, te je video kasetu zamenila Blu-rey diskom). Muž Dolores zapomagaće za pomoć. Dolores će mu reći da umukne jer će čuti komšiluk. Njega će to naterati da porumeni od prekora. Sadako će neumorno rezati i rezati... da li će Dolores Izbiti na površinu bunara, da li će njen suprug nastaviti sa urlicima, da li će Sadako oštetiti disk kada naiđe na kost... ništa od toga nećete saznati u filmu „Dead Shadows.“

Ono što hoćete je, da će Kris primetiti kako se svi nesvakidašnje ponašaju nakon prolaska komete i tada će nastati haos takvih razmera da ja o tome ne smem da pišem.

No, kako kaže Miroslav, sve Lovkraftove priče završavaju se sa nekakvim špagetima koje napadaju.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...