•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Lost in Yonkers (1993)

U filmskoj adaptaciji humorističke hit-drame Neila Simona, za koju je autor osvojio prestižnu nagradu Pulitzer i koja prati život neobične porodice 1942. godine u New Yorku, glavne uloge igraju oskarovci Richrad Dreyfuss i Mercedes Ruehl.

Petnaestogodišnji Jay (Brad Stoll) i njegov dve godine mlađi brat Arty (Mike Damus) počinju da žive sa svojom bakom (Irene Worth) kada njihov otac udovac odlazi da radi na Jug za vreme Drugoga svetskog rata. Dok vodi svoju radnju sa slatkišima, baka istovremeno uspeva dečacima da zagorčava život ali se ponekad čini kao pravi tiranin. Međutim, njih dvojica se sprijatelje s tetkom Bellom (Mercedes Ruehl) i ujakom Louiejem (Richard Dreyfuss), sitnim kriminalcem, od kojih uče kako da se nose sa staricom.

Smeštena u vreme Drugoga svetskog rata, ova humoristička drama rediteljke Marthe Coolidge zapravo priča jednu od najpoznatijih i najplodnijih priča narativnih umetnosti, a to je odrastanje koje je, dok ga živimo, uvek puno nerešivih problema, da bismo naknadno shvatili kako je to bilo najsrećnije razdoblje naših života.

Coolidgeova s lakoćom uspeva da ostvari gorko-slatki ugođaj detinjstva koje prolazi pred očima, u čemu joj uveliko pomažu sjajni glumci kao što su Richard Dreyfuss, Mercedes Ruehl i David Straithairn. Ali, prava zvezda filma je mladi Brad Stoll, koji je par godina nakon snimanja ovog filma umro od raka ali nije imao vremena da se razvije u jednog od najvećih glumaca svoje generacije, što je ovde naznačio kao veliku mogućnost.

Žanr:komedija, drama
Godina:1993
Reziser:Martha Coolidge
Scenario:Neil Simon
Uloge:Richard Dreyfuss, Mercedes Ruehl, Irene Worth
Uzrast:PG
Studio:Columbia Pictures Corporation, Rastar Pictures
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:114 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....