•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ljudožder vegetarijanac (2012)

Novi filma autora 'Metastaza', reditelja Branka Schmidta, nastao prema istoimenoj knjizi zagrebačkog pisca i lekara Ive Balenovića zauvek će razotkriti sliku hrvatskog zdravstva i društva u celini.

Medicinski horor o korumpiranim ginekolozima i istinitim događajima iz hrvatskih bolnica koji će šokirati javnost. Film razotkriva neimenovanu zagrebačku kliniku kao poprište pogrešnih dijagnoza, krivotvorenja podataka, korupcije, seksualnih afera i ponižavajućeg odnosa prema pacijentima i kolegama.

Film reditelja Branka Schmidta opisan je kao najšokantniji hrvatski film zbog uznemirujućih prizora iz jedne hrvatske klinike za ginekologiju i sterilitet, a bavi se tamnim stranama hrvatskog zdravstva i korupcijom. Scenario je nastao prema istoimenoj knjizi bivšeg lekara, ginekologa Ive Balenovića, po čijem je radu i nastao film "Metastaze". Inače, sam Balenović je odustao od lekarske prakse i posvetio se pisanju.

Film započinje radnim sastankom na uglednoj hrvatskoj klinici za ginekologiju i sterilitet, imenovanjem šefa odeljenja, ali to ne završi očekivanim ishodom. Doktor Danko Babić (koga glumi Rene Bitorajac), uspešan ginekolog, uprkos želji i ambiciji, nije imenovan za šefa. Zgodna stažistica Lovrićka grubo će odbiti Dankovo udvaranje, a njegova frustracija rezultiraće, kako prema njoj, tako i prema ostalima, javnim ponižavanjem kolega dovodeći u pitanje njihovu kompetentnost i znanje. Danko je grub, neugodan, beskrupulozan, histerično autoritativan, samodopadan, arogantno se postavljajući prema svima oko sebe kao da je upravo on stvoren za rešavanje komplikovanih slučajeva. Kada se upusti u posao s Jedinkom, šefom narodnjačkih klubova koji su paravan za međunarodni lanac prostitucije pristaju i raditi ilegalne abortuse prostitutkama, i kad konačno postaje šef služeći se falsificikovanjem nalaza, već je duboko izvan zakona, ali zaštićen prijateljem Ilijom, na vodećem položaju u policiji povezanim sa zagrebačkim krimanalnim miljeom...

Žanr:drama
Godina:2012
Reziser:Branko Schmidt
Scenario:Branko Schmidt
Uloge:Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Leon Lucev
Studio: Tele Film
Zemlja:Croatia
Jezik:Hrvatski
Trajanje:85 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila