•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ljubinka Bobić (1897 - 1978)

Ljubinka Bobić (2. januar 1897., Kruševac - 3. decembar 1978., Beograd) je bila srpska glumica i članica Narodnog pozorišta u Beogradu od 1920. Tokom duge karijere tumačila je najrazličitije likove, a najpoznatijom se smatra njena interpretacija Živke u komediji „Gospođa ministarka“ Branislava Nušića.

Verovatno kao posledica pušenja, imala je promukli glas koji joj je davao posebnu draž.

Preminula je 3. decembra 1978. u Beogradu i sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

2006. godine je ustanovljena nagrada za glumačka ostvarenja u oblasti komedije Nagrada Ljubinka Bobić. A jedna ulica na Bežanijskoj kosi nosi njeno ime.

Filmografija:
1954 - Anikina vremena kao Mihajlova prva ljubav
1957 - Pop Ćira i pop Spira
1960 - Diližansa snova
1961 - Prvi građanin male varoši
1962 - Dr (film)
1964 - Narodni poslanik
1966 - Štićenik
1969 - Cross country
1975 - Pavle Pavlović

Serije:
1975 - Đavolje merdevine

Podeli:



Preporucujemo

Komedija "My Spy" donosi zabavnu i emotivnu špijunsku...
Dizni predstavio trejler za novi film "Kralj lavova"
The Fall of the American Empire (2019) - uskoro
Objavljen trejler dokumentarca o Pavarotiju
Premijera biografskog filma o Eltonu Džonu u Kanu
SLAVIMO SEDMI ROĐENDAN
The Beach Bum (2019) (2019)
Ruska manekenka nova muza Lika Besona
Stvari koje niste znali o Džejms Bondu
Objavljen prvi trejler za drugu sezonu serije "Senke nad...
Pogledajte trejler za film Nebeska tema o Vladi Divljanu
Isle of Dogs (2018) (2018)
Kinezi cenzurisali “Boemsku rapsodiju”
AUDREY TAUTOU - KO JE UMETNIK?
Počelo snimanje filma o Morbijusu
Prva promocija knjige „The Best Serbian Films of the 21st...
Premijera crtanog filma SADKO - Avantura pod morem 20.4....
ODRŽANA PREMIJERA CRTANOG FILMA SADKO - Avantura pod morem
Kusturica: U Srbiji nemoguće snimiti film o NATO...
Repertoar bioskopa Cineplexx Niš od 18. do 24. aprila
Climax (2018) (2018)
Eighth Grade (2018) (2018)
A Star Is Born (2018) (2018)
Odvažnim stajlingom ostavila bez teksta
Objavljen trejler za posljednji nastavak filma Star Wars
Film "Šavovi" osvojio još jednu nagradu
Naslednik ,,Pedeset nijansi sive" 18. aprila na velikom...
Premijera filma PISMA IZ VENECIJE, sutra Cineplexx UŠĆE u...
Pet Sematary (2019) (2019)
PRVI TREJLER ZA SINHRONIZOVANU AVANTURU "TAJNI AGENT MJAU"