•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ljubinka Bobić (1897 - 1978)

Ljubinka Bobić (2. januar 1897., Kruševac - 3. decembar 1978., Beograd) je bila srpska glumica i članica Narodnog pozorišta u Beogradu od 1920. Tokom duge karijere tumačila je najrazličitije likove, a najpoznatijom se smatra njena interpretacija Živke u komediji „Gospođa ministarka“ Branislava Nušića.

Verovatno kao posledica pušenja, imala je promukli glas koji joj je davao posebnu draž.

Preminula je 3. decembra 1978. u Beogradu i sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

2006. godine je ustanovljena nagrada za glumačka ostvarenja u oblasti komedije Nagrada Ljubinka Bobić. A jedna ulica na Bežanijskoj kosi nosi njeno ime.

Filmografija:
1954 - Anikina vremena kao Mihajlova prva ljubav
1957 - Pop Ćira i pop Spira
1960 - Diližansa snova
1961 - Prvi građanin male varoši
1962 - Dr (film)
1964 - Narodni poslanik
1966 - Štićenik
1969 - Cross country
1975 - Pavle Pavlović

Serije:
1975 - Đavolje merdevine

Podeli:



Preporucujemo

Objavljen tizer filma "Respect" posvećen životu Arete...
Lionel Richie-ev mjuzikl 'All Night Long' u radovima...
Novi film Vudija Alena otvara festival u San Sebastianu
"Otac" Srdana Golubovića u programu Pulskog festivala
Keke Palmer će glumiti u trileru 'Alice' rađenom prema...
Holivudski film o Gosnovom bekstvu iz Japana
Džoni Dep tuži britanski "San"
Ana de Armas i Wagner Moura igraju lјubavnike u novom...
Chris Hemsworth će proći kroz najveću fizičku...
Holivudski glumac Dennis Quaid oženio svoju 39 godina...
Film GRUDI u konkurenciji za nagrade Pulskog festivala
Kako je Jason Bourne završio utičući na James Bond-a
Locke (2013) (2013)
Preminuo Ennio Morricone, legendarni italijanski kompozitor
Charlize Theron porekla da je bila zaručena za Seana Penna
Stižu nove Nindža kornjače
Slavko Štimac dobitnik nagrade "Počasni Ernest"
Guillermo del Toro, Alejandro G. Inarritu pokrenuli su fond...
VEČERAS ZATVARANJE FESTIVALA FRANCUSKOG FILMA UZ TRILER...
Mia Khalifa operisala nos zbog kojeg su je mnogi zadirkivali
Premijera filma "Mulan" odložena za 21. avgust
Pesme koje su obeležile filmove
Kasting za "Gospodara prstenova", potrebni ljudi koji...
PROGLAŠENE NAGRADE 49. REVIJE FILMSKOG STVARALAŠTVA DECE...
Nikola Kojo napušta Srbiju?
"Prohujalo sa vihorom" vraćen na repertoar uz napomenu da...
Posle dva braka glumac se verio sa 38 godina mlađom
ZAŽIVEO REDOVAN REPERTOAR U DRIVE IN BIOSKOPU NA ADI
KOMEDIJA O PUTOVANJU KROZ VREME "LEPO DOBA" NA MOJ OFF
Italijanska filmska i televizijska industrija polako...