•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ljubinka Bobić (1897 - 1978)

Ljubinka Bobić (2. januar 1897., Kruševac - 3. decembar 1978., Beograd) je bila srpska glumica i članica Narodnog pozorišta u Beogradu od 1920. Tokom duge karijere tumačila je najrazličitije likove, a najpoznatijom se smatra njena interpretacija Živke u komediji „Gospođa ministarka“ Branislava Nušića.

Verovatno kao posledica pušenja, imala je promukli glas koji joj je davao posebnu draž.

Preminula je 3. decembra 1978. u Beogradu i sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

2006. godine je ustanovljena nagrada za glumačka ostvarenja u oblasti komedije Nagrada Ljubinka Bobić. A jedna ulica na Bežanijskoj kosi nosi njeno ime.

Filmografija:
1954 - Anikina vremena kao Mihajlova prva ljubav
1957 - Pop Ćira i pop Spira
1960 - Diližansa snova
1961 - Prvi građanin male varoši
1962 - Dr (film)
1964 - Narodni poslanik
1966 - Štićenik
1969 - Cross country
1975 - Pavle Pavlović

Serije:
1975 - Đavolje merdevine

Podeli:



Preporucujemo

Palić Film Festival - Najbolji evropski dokumentarci i...
NE PROPUSTITE NAJBOLJI AKCIONI FILM OVE GODINE "PAKLENE...
The Kitchen (2019) - uskoro
Repertoar bioskopa Cineplexx Niš od 4. do 10. jula
Neočekivano poreklo Johna Wicka
Palić Film Festival - Omaž dobitnicima nagrade...
Comic Night uz poklone za sve posetioce u bioskopima...
PREMIJERA FILMA "ORTACI NA TOČKOVIMA" U SREDU 10. JULA
Prvi trejler dugoočekivanog filma o DŽUDI GARLAND
Predstavljen takmičarski program 26. Festivala evropskog...
Palić Film Festival - Best of Europe 2018
Antonio Banderas - Živim misteriozan život
Blinded by the Light (2019) - uskoro
5 vrhunskih britanskih serija na Pickbox NOW
Novak Đoković u timu producenata filma Džejmsa Kamerona
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 04. do 10. jula
Escape plan 3: The Extractors (2019) - uskoro
Repertoar bioskopa Cineplexx NIŠ od 11. do 17. jula
Treća sezona serije "Stranger Things" oborila Netflix...
Željko Bebek nakon 25 godina samostalno u Nišu
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 11. do 17. jula
Džon Travolta i Morgan Frimen prvi put zajedno glume u...
Druga sezona serije PREDSTRAZA, snimljene u Srbiji,...
HOROR "PLEN" OD ČETVRTKA 11. JULA U NAŠIM BIOSKOPIMA
NAJOČEKIVANIJA PORODIČNA AVANTURA 'KRALJ LAVOVA' U...
Grejs Džouns odustala od Bonda
Nagrada Aleksandar Lifka za Rajka Grlića
Angel Has Fallen (2019) - uskoro
Preminuo glumac Rip Torn
Comedy Night pružiće dobar provod i razlog za smeh