•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ljubinka Bobić (1897 - 1978)

Ljubinka Bobić (2. januar 1897., Kruševac - 3. decembar 1978., Beograd) je bila srpska glumica i članica Narodnog pozorišta u Beogradu od 1920. Tokom duge karijere tumačila je najrazličitije likove, a najpoznatijom se smatra njena interpretacija Živke u komediji „Gospođa ministarka“ Branislava Nušića.

Verovatno kao posledica pušenja, imala je promukli glas koji joj je davao posebnu draž.

Preminula je 3. decembra 1978. u Beogradu i sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

2006. godine je ustanovljena nagrada za glumačka ostvarenja u oblasti komedije Nagrada Ljubinka Bobić. A jedna ulica na Bežanijskoj kosi nosi njeno ime.

Filmografija:
1954 - Anikina vremena kao Mihajlova prva ljubav
1957 - Pop Ćira i pop Spira
1960 - Diližansa snova
1961 - Prvi građanin male varoši
1962 - Dr (film)
1964 - Narodni poslanik
1966 - Štićenik
1969 - Cross country
1975 - Pavle Pavlović

Serije:
1975 - Đavolje merdevine

Podeli:



Preporucujemo

FESTIVAL AUTORSKOG FILMA OD PETKA 27. NOVEMBRA U...
Repertoar bioskopa Vilin Grad za 28. i 29. novembar
Preminuo "Dart Vejder"
Prve strip rezidentkinje iz Francuske i Srbije na Nova...
Filmovi koje ne smete propustiti na 12. Merlinka festivalu
Srpski umetnici inspirisani Francuskom na jutjub kanalu...
Održana osnivačka skupština Mreže kinoprikazivača...
Digitalni novembar predstavlja Emanuela Kornoa i radionicu...
6. Dead Lake Festival horora i vina od 20. do 22. novembra...
Strip projekti šestoro finalista sa konkursa Ukrštenih...
Operski gala koncert 20. novembra u Kolarčevoj zadužbini
Michael J. Fox najavio kraj glumačke karijere, povlači se...
Predstavljen program 26. Festivala autorskog filma
Preminuo istaknuti hrvatski glumac Špiro Guberina
„ZLO NE POSTOJI“ OTVORIO 26. FESTIVAL AUTORSKOG FILMA
„Festival na rubu nervnog sloma“ – Merlinka od 3. do...
7 najbolјih ruskih naučno-fantastičnih filmova koje...
„Francuski strip kao inspiracija“ na Nova festivalu
ZVANIČNO SAOPŠTENJE FESTIVALA AUTORSKOG FILMA POVODOM...
Potvrđen uzrok smrti Šona Konerija
Suviše sam lepa da bih glumila običnu devojku
Black Friday akcija u bioskopu Vilin Grad 28.11. i 29.11.
Međunarodni filmski festival „this human world“ u...
Olivia Wilde i Jason Sudeikis prekinuli veridbu nakon sedam...
Rajan Rejnolds i Rob Mekelheni postali vlasnici fudbalskog...
Preminuo Ivan Bekjarev
Jared Leto će se vratiti u ulogu Joker-a za Zack Snyder-ov...
"Povratak kući-Marina Abramović i njena deca" reditelja...
Šopenov balet "Dama s kamelijama" 22. novembra na velikom...
Ženi se Kijanu Rivs