•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ljubinka Bobić (1897 - 1978)

Ljubinka Bobić (2. januar 1897., Kruševac - 3. decembar 1978., Beograd) je bila srpska glumica i članica Narodnog pozorišta u Beogradu od 1920. Tokom duge karijere tumačila je najrazličitije likove, a najpoznatijom se smatra njena interpretacija Živke u komediji „Gospođa ministarka“ Branislava Nušića.

Verovatno kao posledica pušenja, imala je promukli glas koji joj je davao posebnu draž.

Preminula je 3. decembra 1978. u Beogradu i sahranjena u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

2006. godine je ustanovljena nagrada za glumačka ostvarenja u oblasti komedije Nagrada Ljubinka Bobić. A jedna ulica na Bežanijskoj kosi nosi njeno ime.

Filmografija:
1954 - Anikina vremena kao Mihajlova prva ljubav
1957 - Pop Ćira i pop Spira
1960 - Diližansa snova
1961 - Prvi građanin male varoši
1962 - Dr (film)
1964 - Narodni poslanik
1966 - Štićenik
1969 - Cross country
1975 - Pavle Pavlović

Serije:
1975 - Đavolje merdevine

Podeli:



Preporucujemo

"ZALEĐENO KRALJEVSTVO 2" OBARA REKORDE GLEDANOSTI I...
Peti KMMFF od 11. do 14. decembra u Gračanici
Goran Višnjić dobio ulogu u jednoj od najpopularnijih...
Sjajan start ČETIRI RUŽE!
Sjajne uloge u poslednjih 10 godina koje nisu nominovane za...
Dani slovenačkog filma od 6. do 9. decembra u Srbiji!
ROMANTIČNA KOMEDIJA "PROŠLOG BOŽIĆA" OD SUTRA U...
Predstavljen film ČETIRI RUZE
BOŽIĆ NA PICKBOX NOW: Najlepši filmovi će vas podsetiti...
In the Tall Grass (2019) (2019)
Karte su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx Niš i...
PO UZORU NA HARIJA POTERA UZBUDLJIVA FANTAZIJA "ABIGEJL"
Pet decenija od kako je jugoslovenski klasik „Rani...
Skorseze: Molim vas, ne gledajte moj film na mobilnom
The Turning (2020) - uskoro
TOP 6 romantičnih božićnih filmova na Pickbox NOW
OD REDITELJA HITA "NEDODIRLJIVI" STIŽE FILM "NEOBIČNI"
Španska komedija godine, PROFESORI DILERI, premijerno...
"Čarobna frula" sa scene Metropolitena
Ladies night uz film ,,Prošlog Božića" 5. decembra u...
Dnevnik Diane Budisavljević otvara Valjevske filmske...
The Irishman (2019) (2019)
Porodični vikend u bioskopu Vilin Grad
PRVI TREJLER ZA NOVI FILM O DŽEJMSU BONDU - "NIJE VREME ZA...
Cats (2019) - uskoro
A.S. (25) premijerno prikazan sinoć u Domu omladine
Poslednja epizoda serije Preacher na AMC kanalu
Film REVOLT Aleksandra Rajkovića premijerno u Dvorani...
PRVI TREJLER ZA FILM “GLAVNI HEROJ” S RAJANOM...
Abigail (2019) - uskoro