•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Lethal Weapon 2 (1989)

Smrtonosno oružje 2 (eng. Lethal Weapon 2) je drugi film iz serijala Smrtonosno oružje, objavljen 1989. U glavnim ulogama pojavljuju se Mel Gibson, Danny Glover i Joe Pesci.

Priča se odvija u 1988., godinu dana posle događaja iz prvog filma, a Murtaugh (Glover) i Riggs (Gibson) su postali nerazdvojni prijatelji. Riggs dosta vremena provodi s Murtaughovom porodicom, dok Murtaugh razmišlja o penziji. Postoji još jedna radnja, o Murtaughovoj kćeri Rianne, koja počinje svoju glumačku karijeru u reklami za kondome, što njega baca u očaj.

Murtaugh i Riggs kreću u poteru za crvenim BMW-om 635 M6 kroz ulice Los Angelesa. Ono što je trebalo biti rutinsko hapšenje zbog posedovanja droge, pretvorilo se u dugu poteru i pucnjavu. Kad se BMW konačno zabio u neki lokal, vozač je nestao pre nego što ga je policija uhapsila. Ipak, u prtljažniku nalaze južnoafričke zlatnike.

Sledećeg dana, LAPD šalje dvojicu detektiva da čuvaju svedoka Lea Getza (Joe Pesci), za promenu nakon jučerašnjih uzbuđenja. Međutim, nakon nekoliko trenutaka, neko pokušava ubiti Getza, ali umalo ubija Riggsa...

Istražujući pokušaj ubojstva Getza, otkrivaju kako je organizator operacije krijumčarenja droge konzulat Južnoafričke Republike u Los Angelesu. Nakon što je Riggs pokušao nešto preduzeti, pokvareni ministar spoljnih poslova, Arjen Rudd (Jose Ackland), se poziva na svoj diplomatski imunitet i podrugljivo dobacuje Riggsu kako ga ne može kazniti ni zbog nepropisnog parkiranja.

Nemoćni da se direktno obračunaju s krijumčarskim lancem, policajci su prisiljeni osloniti se na kvazilegalne metode, a Murtaugh mora zaštititi Getza od Južnoafrikanaca. U međuvremenu, Riggs počinje koketirati s Rikom van den Haas (Patsy Kensit), Ruddovom sekretaricom (koja i sama sumnja u svog šefa)...

Kao što se i očekuje od ovakvih filmova u nastavku će biti lude akcije i naš omiljeni dvojac će (pretpostavljate) rešiti probleme koje imaju, ali ne po niskoj ceni.

Film je bio treći najuspešniji film 1989. godine (posle Batmana i filma Indiana Jones i poslednji krstaški rat), zaradivši oko 150 miliona dolara u Americi i 80,6 miliona u inostranstvu. Kritike su bile pozitivne, iako ne kao za original. Bez obzira na to, film je izbegao ponavljanje priče uvevši nove likove i odredivši novi smer u radnji. Film je bio prvi iz serije u kojem se pojavljuje Leo Getz (Joe Pesci), bankar koga čuvaju Riggs i Murtaugh, a koji svojim neurotičnim ponašanjem zagorčava život detektivima. Lik Getza ostaće prisutan i u ostala dva nastavka serijala.

Žanr:akcija, triler
Godina:1989
Reziser:Richard Donner
Scenario:Jeffrey Boam, Shane Black
Uloge:Mel Gibson, Danny Glover, Joe Pesci
Uzrast:R
Award:Nominovan za Oscara, 1 nagrada
Box office:227.3M USD
Studio:Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:114 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...