•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Leskovački film festival - Glumačke zvezde Miloš Biković, Bogdan Diklić i Goran Bogdan na tribinskom programu festivala LIFFE

U okviru bogatog pratećeg programa Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE, koji se održava u Leskovcu od 18. do 22. septembra, festivalskoj publici će se, u Bioskopu Leskovačkog kulturnog centra, predstaviti neke od najvećih glumačkih zvezda iz Srbije i regiona: Miloš Biković, Bogdan Diklić i Goran Bogdan. Tokom prva tri festivalska dana, tribinski program “Predstavljamo u krupnom planu“ upoznaće publiku sa profesionalnim karijerama ovih značajnih protagonista domaće i internacionalne kinematografije. Ulaz na sve prateće programe je slobodan.

Miloš Biković će se predstaviti auditorijumu u sredu, 18. septembra u 17 časova. Jedan od najuspešnijih domaćih glumaca mlađe generacije prvu zapaženu ulogu ostvario je u televizijskoj seriji “Stižu dolari”, da bi potom glumio i u seriji “Bela lađa”. Najveću popularnost je stekao ulogom u filmu “Montevideo, bog te video!”, izuzetno uspešnom rediteljskom prvencu glumca Dragana Bjelogrlića. Jedan od ključnih događaja u Bikovićevog karijeri bila je saradnja sa legendarnim ruskim rediteljem Nikitom Mihalkovom, u filmu “Sunčanica”. Nakon toga počinje njegov vrtoglav uspon u ruskoj kinematografiji, gde niže zapažene uloge i postaje velika filmska zvezda. U srpskoj kinematografiji prošle godine briljira ulogom u akcionom blokbasteru “Južni vetar”, jednom od najgledanijih domaćih filmova svih vremena, a ove godine promoviše uspešnu rusko-srpsku koprodukciju “Balkanska međa”, koja će i otvoriti festival LIFFE.

Razgovor sa hrvatskim glumcem Goranom Bogdanom zakazan je za četvrtak, 19. septembar u 18h. Bogdan iza sebe ima veliki broj pozorišnih, televizijskih i filmskih uloga, a najveću pažnju privukao je ulogama u filmovima “Sonja i bik” (2012) i “Neke druge priče” (2010). Srpska publika ga je, u poslednjih par godina, zapamtila po ulozi u seriji “Senke nad Balkanom”, gde tumači lik Mustafe Golubića. Nakon karijere u Hrvatskoj, počeo je da igra uloge i u stranim filmovima. U francusko-britanskoj kriminalističkoj seriji “Poslednji Panter” (2015) igrao je ulogu Srbina Milana Čelika, a nakon toga i u trećoj sezoni američke serije “Fargo”. Takođe, dobio je uloge u filmovima “All Inclusive” (2017) i “Nismo pričali o kraju” (2018).

Bogdan Diklić će se predstaviti publici u petak, 20. septembra u 18 časova. Nakon što 1972. godine upisuje glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu u klasi Ognjenke Milićević, ostvaruje zapaženu uloge u filmu „Nacionalna klasa“ (1979. Njegova glumačka karijera kreće uzlaznom putanjom, koju su obeležile i uloge u filmovima „Majstori, majstori“ (1980), „Variola vera“ (1982), „Maratonci trče počasni krug“ (1982), i mnoge druge. Osim na filmu, Diklić je zabeležio veliki broj zapaženih televizijskih i pozorišnih uloga. Za svoj rad kojim je značajno doprineo srpskoj kinematografiji, ovenčan je mnogobrojnim nagradama i priznanjima među kojima su nagrade „Pavle Vuisić“ (2009) za životno delo, Zlatna arena u Puli, i Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke (2018). Ove godine je upravo Diklić laureat nagrade LIFFE festivala “Živojin Žika Pavlović”, za promociju regionalne filmske umetnosti u svetu.

Leskovački internacionalni festival filmske režije LIFFE pokrenut je 2008. godine u cilju promocije filmskih ostvarenja i autora iz zemlje i regiona. Tokom svoje desetogodišnje istorije, u organizaciji Leskovačkog kulturnog centra i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i grada Leskovca, razvio se u prestižnu manifestaciju koja daleko prevazilazi lokalne okvire i ima sve veću popularnost kod filmofila i filmskih stvaralaca. LIFFE je danas nezaobilazna tačka u kulturnom životu grada, a koncept zasnovan na afirmaciji dela i stvaralaca sa prostora bivše Jugoslavije, koji u prvi plan stavlja umetnost filmske režije, svrstava ovaj festival u red najznačajnijih manifestacija u Srbiji i regionu.

Ovogodišnje, dvanaesto izdanje Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije – LIFFE održaće se od 18. do 22. septembra na više lokacija u Leskovcu. Tokom pet festivalskih dana, publika će moći da uživa u najboljim filmovima iz regiona nastalim u poslednjoj godini.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...