•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

L'enfer (2005)

Nakon Oskara dobijenog za film Ničija zemlja, Tanović prevazilazi sva očekivanja snimivšl film koji je prvi u drugoj trilogiji koju Kieslowski nakon Tri boje nije stigao da snimi.

Film počinje izvanrednom scenom u kojoj ptiče izbacuje iz gnezda svoje konkurente, koji su još u stadijumu jaja, da bi se prilikom poslednjeg zločina samo preturilo i ispalo. Priča teče uporednim životima tri sestre od kojih prvu (a to je sama boginja Emmanuelle Beart) vara muž, druga ne može da nađe muškarca već se bavi majkom i snabdeva slabo pokretne babe, a treća je u vezi sa ocem svoje prijateljice. Sve zajedno dele tragično detinjstvo u kojem je otac (Miki Manojlović) osuden zbog pedofilije nad dečakom, zbog čega se ubija prethodno obogaljivši ženu, a devojdcama majku.

U filmu će doćl do rasvetljavanja tog slučaja, tako da će otac ispasti nevin za pedofiliju, ali je najzanimljivije što film pokazuje da pogrešna optužba nekima ništa ne značl i to je taj pakao koji Tanović majstorski prikazuje.

Žanr:drama
Godina:2005
Reziser:Danis Tanović
Producent:Marc Baschet, Marion Hänsel, Cédomir Kolar, Yuji Sadai, Rosanna Seregni
Scenario:Krzysztof Kieslowski, Krzysztof Piesiewicz
Uloge:Emmanuelle Béart, Karin Viard, Marie Gillain, Predrag Manojlović
Award:1 nominacija
Studio:Asap Films, Sintra S.r.l., Man's Films
Zemlja:France
Website:www.vertigofilms.es/el-infierno
Jezik:Francuski
Trajanje:102 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....