•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Late Night Shopping (2001)

Noćna kupovina (2001) je komedija snimljena u produkciji preduzeća FilmFour Productions. Film govori o četiri mlada prijatelja (Šon, Vinsent, Džodi i Leni) koji rade u noćnoj smeni različite poslove-koji-ubijaju-dušu (bolnica, supermarket, fabrika i kol-centar, tačnije), zatim se sastaju u kafeu posle smene da razgovaraju ni o čemu i uopšteno da ubiju vreme.

Svako od njih ima veoma malo od života, osim njihovih dosadnih poslova i sastajanja jednih sa drugima u kafeu. Šon nije sreo svoju devojku 3 nedelje i počinje da se pita da li ona još uvek živi u njegovom stanu. Vinsent je ženskaroš koji ima pravilo da se nikada ne vidi sa devojkom više od 3 puta. Leni svaku devojku koju vidi zamišlja u porno situaciji, ali čak ne može da skupi snagu da razgovara sa devojkom sa kojom radi koju želi da pita da li želi da s njim izađe. Džodi ne može da natera sebe da kaže ostaloj trojici da je ona otpuštena sa posla, ali se i dalje pojavljuje svake noći posle „smene“ da razgovara. U filmu se pojavljuje nekoliko glumaca poznatih u Velikoj Britaniji, ponajviše Džejms Lens (igra Vinsenta) koji je glumio u televizijskoj seriji Ja sam Alen Patridž, seriji Nastavnici i u jednoj epizodi serije Spaced. Kejt Ešfild (igra Džodi) će najpre biti prepoznata kao Liz iz Shaun Of The Dead i novoj seriji Tajni osmeh.

Film pravi implicitne i eksplicitne aluzije na knjigu Čarobnjak iz Oza, problemi četiri prijatelja mogu biti povezani sa problemima Strašila, Limenog drvoseče i Uplašenog lava plus Doroti, koja je vođa grupe. Na veoma sličan način kao u Čarobnjaku iz Oza, oni putuju na daleko odredište (tj. izvan grada, što izgleda kao dug put za varošanina) da nadvladaju svoja stahovanja. Džodi takođe eksplicitno kaže, kada su van grada u kafeteriji, da ovo sve liči na Čarobnjaka iz Oza.

Ovaj film se od nekih smatra kultnim, obzirom na mnogo vernih obožavalaca koji ga proglašavaju jednom od najboljih, ali potcenjenih, komedija u Velikoj Britaniji.

Žanr:komedija
Godina:2001
Reziser:Saul Metzstein
Scenario:Jack Lothian
Uloge: Luke de Woolfson, James Lance, Kate Ashfield
Award:7 osvojenih
Studio: FilmFour
Zemlja:UK
Jezik:Engleski
Trajanje:91 minut
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...