•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Last Deadly Mission (MR 73) (2008)

Mračna kriminalistička drama o policajacu koji mora da zanemari svoje demone kako bi uhvatio onog pravog - serijskog ubicu.

Šarl Subra je okoreli kriminalac kome se nakon dvadeset i pet godina zatvora smeši uslovna sloboda. Osuđen je zbog silovanja i ubistva i sada je uspeo da uveri odbor za pomilovanje da se istinski kaje i da želi da se iskupi.

Kada Žastin čuje da se Šarl sprema da izađe na slobodu, piše mu pismo u kom mu detaljno objašnjava zašto bi trebalo da ostane iza rešetaka. Naime, Šarl je ubio Žastinine roditelje pred njenim očima, pre više od dvadeset godina. Uskoro Šarla puštaju na slobodu i brzo postaje jasno da je čitava njegova priča bila velika laž, te da još uvek poseduje instinkt i želju za ubijanjem... Prva na listi mu je upravo Žastin.

Lui Šnajder je policajac koji je uhapsio Šarla i on je jedan od onih koji ne veruju da se Šarl imalo promenio. Nakon što Žastin stupi s njim u kontakt, on odlučuje da joj pomogne i zaštiti je od pomahnitalog manijaka. Međutim, nije ni on više onaj stari – nenadana smrt žene i deteta duboko ga je pogodila, pa utehu i izlaz traži u piću, a tu je i novi serijski ubica koji teroriše Marselj. Lui izgleda zapušteno i slomljeno, a njegova psiha je samo nešto stabilnija od one serijskog ubice. Ogorčen na svet, počinje da preispituje i sumnja u sebe. Da li je on pravi čovek u kog Žastin treba da se pouzda, hoće li moći da potisne svoje probleme i ima li ono što je potrebno da se uhvati serijski ubica - samo su neka od pitanja s kojima mora da se suoči.

Film je izašao direktno na dvd tržište i dobio je dobre kritike od filmskih kritičara i od publike. Daniel Auteuil koji igra glavnu ulogu je odličan, a i ostatak filmske ekipe ne zaostaje.

Žanr:krimi, drama, triler
Godina:2008
Reziser:Olivier Marchal
Scenario:Olivier Marchal
Uloge:Daniel Auteuil, Olivia Bonamy, Catherine Marchal
Studio:LGM Productions, Gaumont Production
Zemlja:France
Website:www.mr73-lefilm.com
Jezik:Francuski
Trajanje:125 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...