•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

La niña santa (2004)

Neuhvatljiva, indirektna ali ipak je uvek interesantna: pisac/režiser Lucrecia Martel. Njen drugi igrani film se dešava na lekarskom skupu u argentinskom hotelu, koji je takođe i dom glamurozne i razvedene Helene (Mercedes Moran) i njene ćerke srednjoškolke Amalie (Maria Alche). Kada se jedan sredovečni doktor (Carlos Belloso) namerno očeše o ovu tinejdžerku u gužvi na ulici, Amalia smatra da je njena dužnost kao katolkinje da spase tog čoveka od njegovog sopstvenog greha, iako je njenoj majci zapeo za oko.

La Nina Santa obiluje napetom atmosferom žudnje i emotivne zatvorenosti. Izbegavajud konvencionalnu priču, Martelova oživljava svoje uobičajeno formulisane likove, birajući ekspresivne momente i delove razgovora, a gledaocu dopušta da sam napravi vezu između delova zagonetne pripovesti. Rezultat je senzualan film koji sugestivno prenosi konfuziju adolescentskih želja.

Žanr:drama
Godina:2004
Reziser:Lucrecia Martel
Producent:Lita Stantic
Scenario:Juan Pablo Domenech, Lucrecia Martel
Uloge:Mercedes Morán, Carlos Belloso, Alejandro Urdapilleta
Uzrast:R
Award:3 nagrada i 6 nominacija
Studio:La Pasionaria S.r.l., R&C Produzioni, Teodora Film
Zemlja:Argentina
Website:www.laninasanta.com
Jezik:španski
Trajanje:106 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....