•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

La fièvre monte à El Pao (1959)

Reditelj ovim filmom stavlja fokus interesa na turbulentne političke i socijalne prilike u izmišljenoj južnoameričkoj državici kojom caruje totalitarizam, pri čemu jasno i direktno kritikuje nemoral, pohlepu, egoizam i prevladana etička pravila.

Nakon što je u organizaciji poručnika Garcíje (R. Dantés) u atentatu ubijen nepopularni guverner Mariano Vargas (Miguel Ángel Ferriz), vladar izmišljenog južnoameričkog ostrva Ojede, njegov odani glavni sekretar Ramón Vázquez (G. Philipe) nađe se u velikim nevoljama.

Ramón je pošten čovek i liberal koji već neko vreme održava ljubavnu vezu s Vargasovom udovicom Inés Rojas (M. Félix), a poručnik Garcíja upravo tu činjenicu iskoristi da bi sumnju za zaveru i guvernerovo ubistvo svalio na njega. Ramón dsazna da će novim guvernerom ostrva postati sadista Alejandro Gaul (J. Servais). To će ubrzo ugroziti mir i stabilnost na ostrvu, a sve će se dodatno pogoršati kad Ramón shvati da je Gaul bacio oko na Inés. Kako bi pokvario njegove planove, Ramón počne stanovništvo ostrva i političke zatvorenike pripremati za pobunu protiv novog guvernera...

Žanr:drama
Godina:1959
Reziser:Luis Buñuel
Scenario:Henri Castillou, Luis Buñuel
Uloge:Gérard Philipe, María Félix, Jean Servais
Studio:Le Groupe des Quatre, Cinematográfica Filmex S.A.
Zemlja:France
Jezik:Francuski
Trajanje:97 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....