•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

La ciociara (1960)

Sophia Loren je za ulogu siromašnog trgovca nagrađena Oscarom (prvi put u istoriji Oscara je neamerička glumica osvojila tu prestižnu nagradu), a osvojila je i nagradu za najbolju žensku ulogu na Kanskom festivalu. U glavnoj muškoj ulozi je izvrstan francuski glumac Jean-Paul Belmondo. 1988. godine film je doživeo i italijanski televizijski rimejk.

Rim, tokom Drugog svetskog rata. Cesira je osiromašena vlasnica trgovine i samohrana majka dvanaestogodišnje Rosette. Da izbegne bombardovanje Rima, ona se odluči na beg kroz južni deo pokrajine Lazio u svoje rodno selo u brdskoj regiji Ciocariji. U selu upozna Michelea, mladića zanešenog komunističkim idejama. Između njih se razvije intenzivna emocionalna veza, a i Rosetta se veže za njega, pronalazeći u njemu očinske osobine. Uskoro Michelea zarobe Nemci i žele ga iskoristiti kao prevodioca i vodiča po planinskom kraju. Kad je Rim oslobođen, Cesira se odluči da se vrati sa ćerkom, ali na putu će se dogoditi mnogo toga nepredviđenog.

Žanr:drama, ratni
Godina:1960
Reziser:Vittorio De Sica
Scenario:Alberto Moravia, Cesare Zavattini
Uloge:Sophia Loren, Jean-Paul Belmondo, Raf Vallone
Award:1 Oscar, 11 nagrada i dve nominacije
Studio:Compagnia Cinematografica Champion, Cocinor, Les Films Marceau
Zemlja:Italija
Jezik:Italijanski
Trajanje:100 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu