•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

L'Atlantide (1932)

Druga ekranizacija znamenitog romana Pjera Benoa iz 1919. godine (prva je snimljena z Francuskoj 1921.). Film je rađen istovremeno u tri verzije, nemačkoj, francuskoj i engleskoj, sa različitim glumcima, osim protagoniskinje Brigite Helm koja se javlja u sve tri verzije. Helmova, koja je muđunarodni ugled stekla ulogom prave i robotske Marije u Langovom Metropolisu, igra ovde legendarnu kraljicu Atlantide, koja je ubijala svoje ljubavnike, a tela im mumificirana čuvala u naročitim sarkofazima.
Benoa se očigledno nadahnuo motivima znamenitog romana Ona američkog pisca Rajdera Hagarda. Smatra se da je ova filmska verzija Atlantide najuspelija od svih koje su do sada snimljene, za šta, pored fascinantne Brigite Helm, najviše zasluga ima sjajno rediteljsko umeće Georga Vilhelma Pabsta.

Žanr:avantura, drama
Godina:1932
Reziser:Georg Wilhelm Pabst
Scenario:Pierre Benoît, Alexandre Arnoux
Uloge:Brigitte Helm, Pierre Blanchar, John Stuart
Studio:Societé Internationale Cinématographique
Trajanje:81 minut
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...