•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

L.A. Confidental (1997)

Los Angeles 50-ih godina prošlog veka. Tri potpuno različita policajca tragaju za istinom, svaki na svoj način. Ed Exley, zlatni dečko policije spreman je na sve kako bi napredovao, osim na vlastitu prodaju. Bud White spreman je zaobići pravila zbog pravde, ali retko uspeva kontrolisati svoju nasilnu stranu. Jack Vincennes uvek je u potrazi za slavnima i lakom zaradom, sve dok ga savest ne natera da se pridruži Exleyju i Whiteu u otkrivanju pravog lica mračnog sveta LA-a.

Ovu sjajnu kriminalističku dramu, smeštenu je u Los Angeles 50-ih godina, mnogi će uvrstiti na listu omiljenih filmova 90-tih. Prema istoimenom romanu Jamesa Ellroya te prilagođenom scenariju Briana Helglanda i Curtisa Hansona, koji je istovremeno i režirao ovu upečatljivu modernu noir dramu, snimljen je zaista izvrstan film u kojem svi filmski elementi funkcionišu besprekorno. Od odličnog scenarija, vrckavih dijaloga, iznijansirane režije i sjajnih trodimenzionalnih likova koje portretira impresivna skupina holivudskih zvezda od Kevina Spaceya, Russella Crowea, Kim Basinger, Guya Pearcea, Jamesa Cromwella do Dannyja DeVita, film donosi fascinantnu priču o korupciji u losanđeleskoj policiji i borbi protiv potkupljivih i pokvarenih struktura unutar reda zakona zbog kojih gube ugled i postaju ranjivi.

Žanr:krimi, drama, misterija
Godina:1997
Reziser:Curtis Hanson
Scenario:James Ellroy, Brian Helgeland
Uloge:Kevin Spacey, Russell Crowe, Guy Pearce
Uzrast:R
Award:2 Oscara, 77 nagrada i 48 nominacija
Box office:64.4M USD
Studio:Regency Enterprises, Wolper Organization, The, Warner Bros.
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:138 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu