•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kusturica počasni doktor Voronješkog univerziteta

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica postaće počasni doktor Voronješkog državnog univerziteta, odlučilo je Naučno veće ovog univerziteta.

Ova odluka donesena je na sednici Naučnog veća, navodi se na portalu časopisa o kulturi Voronježa, Rusije i sveta "VRN".

Inicijativu za dodeljivanje ovog visokog zvanja Kusturici pokrenuo je Fakultet humnističkih nauka voronješkog univerziteta.

"Kusturica, koji je proslavljena ličnost u svetu, aktivno doprinosi utvrđivanju rusko-srpskog dijaloga, a s njegovom podrškom na Filološkom fakultetu voronješkog univerziteta biće stvorene velike mogućnosti za izučavanje srpskog jezika, akademski interesi Univerziteta biće prošireni na zemlje balkanskog poluostrva", pojasnio je odluku rektor tog univerziteta Dimitrij Endovicki.

Podršku razvoju plodne saradnje Voronješkog univerziteta sa Emirom Kusturicom daje Društvo rusko-srpsko-crnogorskog prijateljstva "Slovenski most" i njegov predsednik Ljubomir Radinović.

Ova organizacija, kako se navodi, aktivno učestvuje u učvršćivanju odnosa Rusije, Srbije i Crne Gore, a na voronješkom Univerzitetu organizovan je veliki broj aktivnosti posvećenih različitim aspektima slovenske kulture.

Radinović, koji je i predsednik voronješkog regionalnog odeljenja sveruske političke partije "Rodina", izrazio je zadovoljstvo činjenicom što će Kusturica postati deo kulturno-obrazovnog života Voronješke oblasti.

Prema saznanjima "VRN", Kusturica je prilikom nedavnog susreta u Beogradu sa Radinovićem dao usmenu saglasnost da će primiti nagradu, nakon čega je usledila razmena zvaničnih pisama, a potom je Naučno veće potvrdilo odluku.

Pretpostavlja se da će ceremonija uručenja počasnog zvanja biti održana 18. ili 19. aprila.

Podeli:



Preporucujemo