•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kung-Fu Yoga (2017)

„Kung Fu Yoga“ je drski spektakl koji ispunjava obećanje multikulturalizma koje sam naslov implicira. Film prati profesora arheologije, Jacka (Jackie Chan), i njegov tim dok pokušavaju da lociraju izgubljeno indijsko blago. Naravno, dolazi do komplikacija, a tanki zaplet uglavnom predstavlja izgovor za snimke sveobuhvatnih, egzotičnih predela i sekvenci energične, zanimljive akcije po kojoj je Chan već dugo s pravom poznat.

Film zaista sadrži i kung fu i jogu, a sama akcija se odvija u Kini, Indiji i Dubaiju. Ponekada deluje kao da gledate video igricu, što je verovatno namerno odrađeno – uvodna scena je animirana i stvara neobičan efekat koji se kasnije kopira u scenama netaknute prirode planinskih vrhova i životinja koje su verovatno renderovane kroz CGI.

Iako je ovo estetsko, ali i kulturno širenje više jezika i međunarodnih okruženja pravovremeno, ovde nailazimo i na staromodni kvalitet u nekim delovima humora. U jednoj sceni vidimo Jacka kako vozi kola sa lavom (nijanse iz „Bringing Up Baby“), a njegova profesija, zajedno sa ponovljenim slikama zmija, podseća na Indianu Jonesa i sve one avanturističke priče koje je inspirisao. Najupečatljivija scena se odvija u ledenoj pećini u kojoj se Jack bori sa napadačima, gazeći ih po nogama u savršenom vremenskom razmaku i skačući sa jedne ledene platforme na drugu.

Dijalog na više jezka može delovati pompezno, neki od sporednih likova deluju kao da su naknadno osmišljeni, ali ledena pozadina nudi eskapistične slike koje se ne mogu nadmašiti. Finalna scena, opširna plesna koreografija sa više likova, deluje neizbežno – „Kung Fu Yoga“ je obimna i otkačena kulturna mešavina koja predstavlja prijateljski susret kung fua i Bollywooda.

Žanr:akcija, avantura, komedija
Godina:2017
Reziser:Stanley Tong
Scenario:Stanley Tong
Uloge:Jackie Chan, Disha Patani, Amyra Dastur
Studio:Sparkle Roll Media, Taihe Entertainment, Shinework Pictures
Zemlja:China
Jezik:engleski
Trajanje:107 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...