•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ko je Charlie Manx?

Otkako je nova AMC-ova horor serija NOS4A2 stigla na male ekrane, četvrtkom se ne spava najbolje. Istina, serija obiluje elementima koji je ne bi baš svrstali u program za vrele letnje mesece, kakva je između ostalog Božićna zemlja, izmišljeni raj u koji Manx odvodi svoje žrtve. Šta je to po čemu ovaj Božićni horor strašniji od drugih? Ako pitate Joe Hilla, tvorca knjige po kojoj je serija snimljena, jednostavno je: ne postoji ništa strašnije od Božićne lizalice u julu. I u pravu je.

Zachary Quinto je bukvalno neprepoznatljiv u ulozi starog Charlie Manxa. Kada se traume iz detinjstva i psihološko zanemarivanje godinama talože, bez mogućnosti da se na bilo koji način ispolje, osoba postaje poremećena, deformisana verzija povređenog deteta i to je ono što Charlie Manx predstavlja za svet u kom živi, i decu koju misli da štiti.

Ali Charlie nije kao većina negativaca. Postoji pet različitih faza starenja ovog lika, u odnosu na to kada je poslednji put "nahranjen". Već prve fotografije Quinta u ulozi otkrile su zgodnog glumca u njegovom prirodnom izdanju ali i kao pogrbljenu staru rugobu. Upravo ga je ta mogućnost da odigra dve potpuno suprotne fizičke karakteristike u jednom liku i privukla. Da bi oživeo svaku fazu Manxa, šminkerski tim je po Quintovim crtama lica uradio maske koje lik prikazuju sa 65, 80, 100 i 135 godina.

Različite faze Manxovog izgleda mnogo su uticale na Quintovu glumu: "Mislim da je zaista važno shvatiti psihološku perspektivu lika i užasnu prirodu traume koju je doživeo kao dete", kaže glumac. "Ako se ne izborimo sa traumom i emocionalne rane se ne izleče, one ostaju u našem telu. Tako su najstarije verzije Manxa, koje ga prikazuju iskrivljenog i oronulog, izraz onoga s čim se nije suočio i šta nije radio u mladosti. On konstantno traži nešto izvan sebe, jer nikada nije uspeo da pronađe osećaj zadovoljstva i ispunjenja iznutra " – komentariše Quinto.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu