•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

King Kong (2005)

Godina je 1933, doba velike ekonomske krize u SAD-u. Nezaposlenu njujoršku glumicu Ann Darrow (Naomi Watts), prisiljenu da krade zbog gladi, iz nevolje izbavi filmadžija Carl Denham (Jack Black) i nagovara je da prihvati glavnu žensku ulogu u filmu koji se snima u Aziji. Ona prihvati i njih dvoje s ekipom krenu na put brodom. Denham ima kartu tajanstvenog Ostrva lobanja i plati kapetanu Englehornu (Thomas Kretschmann) da skrenu s puta i doplove do ostrva. Na brodu je dramatičar i scenarista Jack Driscoll (Adrien Brody) koji se zaljubi u Ann. Brod pristane uz ostrvo i ekipa se iskrca, razgledavajući ostatke neke drevne i primitivne civilizacije. Nakon što je jedan član filmske ekipe ubijen, shvate da ih gone domoroci i beže, ali Ann je uhvaćena i odvedena na obalu gde je nameravaju žrtvovati ogromnom gorili koga zovu Kong. Filmska ekipa i deo posade vraća se u nameri da spasi Ann. Ann je isprva užasnuta ogromnim gorilom, ali njegovo je ponašanje vrlo miroljubivo i nežno pa joj zver postaje simpatična. Driscoll uspe spasiti Ann i oni beže, što razbesni gorilu koji kreće u poteru. Filmska ekipa namami Konga i uspava ga hloroformom, zaveže u brodskom skladištu i preveze u New York...

Poznati italijanski filmski mogul Dino De Laurentiis stvara drugu verziju filma 1976. godine u kojoj promoviše svoju novu zvezdu Jessicu Lange u ulozi lepotice u koju se zaljubi King Kong. De Laurentiis je modernizirao klasičnu pustolovnu priču motivom traganja za naftom u tropskoj divljini, ali zadržao je osnovnu bajkovitu priču s nesrećnim svršetkom.

Treću verziju stvara reditelj i producent Peter Jackson nakon svetskog uspeha s trilogijom "Gospodar prstenova". Jackson se vraća Cooperovom originalu, preuzima osnovnu priču o filmskoj ekipi koja kreće u pustolovinu i dodaje joj središnji deo filma s digitalnim dinosaurusima i paucima, u kome do savršenstva koristi digitalnu tehnologiju. Jacksonov "King Kong" jednako je vredan, maštovit i majstorski napravljen kao i slavni original, a u SAD a i širom sveta je postigao ogroman uspeh.

Žanr:akcija, avantura, drama
Godina:2005
Reziser:Peter Jackson
Scenario:Fran Walsh, Philippa Boyens
Uloge:Naomi Watts, Jack Black, Adrien Brody
Uzrast:PG-13
Award:3 Oscara, 23 nagrade i 48 nominacija
Box office:550.5M USD
Studio:Universal Pictures
Zemlja:United States
Website:java.europe.yahoo.com/uk/uip/kingkong/
Jezik:Engleski
Trajanje:187 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....