•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kanadski bioskopi počinju ponovo da se otvaraju po uputstvima o društvenom distanciranju

Kanadski bioskopi, zatvoreni od sredine marta širenjem koronavirusa, polako su počeli da se ponovo otvaraju u Britanskoj Kolumbiji i Alberta-i.

12. juna, Hollywood Cinemas 3 lanac u predgrađu Vancouver-a na zapadnoj obali Kanade otvoriće tri indie bioskopa nakon što je dobio zeleno svetlo od WorkSafe BC, vladine agencije za bezbednost na radnom mestu i lokalnih zdravstvenih vlasti. Krug će se ponovo pokrenuti projekcijama Trolls World Tour i klasični E.T. The Extra-Terrestia iz 1982. godine, i maksimalno 50 prodatih mesta po auditorijumu.

"Bićemo otvoreni svakog dana sa ograničenim brojem mesta za prikazivanje programa za fizičko distanciranje... Naše osoblјe poštuje sve vladine protokole koje je naša kompanija iznela za sigurnost svih", piše u saopštenju na web sajtu Hollywood Cinemas 3. Susedna pokrajina Alberta takođe je dozvolila da se bioskopi ponovo otvore sa maksimalnih 100 zaštićenih po auditorijumu od petka.

Canyon Meadows Cinemas u Calgary-u takođe su najavila da će se ponovo otvoriti 12. juna. U četvrtak, Bill Walker, izvršni direktor Landmark Cinemas-a sa sedištem u Calgary-u, Alberta, rekao je za THR da pozdravlјa "sigurnost" vladinog zelenog svetla.

Ali, dodao je, Landmark-u, koji upravlјa u 45 bioskopa sa 317 platna širom Kanade, bilo je potrebno vreme da se priseti osoblјa na odmoru u Alberta-i i obuči ih za upotrebu strogih higijenskih mera, uklјučujući PPE i pleksiglas kao mere zaštite. Woker je dodao da će njenih prvih šest bioskopa Alberta otvoriti 26. juna, a ostatak njegovog pokrajinskog kruga trebalo bi da bude u potpunosti operativan do 3. jula.

"Jednostavno ne možete uklјučite taj prekidač. Potrebno je malo vremena da se poveća", objasnio je.

I dok takođe pozdravlјa zeleno svetlo za bioskope u Alberta-i i B.C.-u, izložbeni gigant Cineplex još uvek ne daje indicije kada će ponovo otvoriti njegove bioskope tamo gde je to dopušteno u zapadnoj Kanadi.

„Iako smo sigurno uzbuđeni zbog dana kada naše poslovanje može da se nastavi, naš glavni prioritet je uvek bilo zdravlјe i sigurnost naših zaposlenih i gostiju i obezbeđivanje da njihovo vreme sa nama bude sigurno, prijatno i gostoljubivo“, rekao je Cineplex u izjavi za THR.

Cineplex - koji koristi 1.693 teatar gledališta širom Kanade - i očekuju se da će manji sklopovi ponovo otvoriti ekrane za nekoliko nedelјa, čekajući pokrajinska odobravanja, u vreme da se prprikažu Warner Bros.-a Christopher Nolan-ov Tenet 17. jula i Disney-ev Mulan 24. jula.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...