•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kameron sprema nove 'Avatare' i želi 3D bez naočara

Holivudsko udruženje filmskih i televizijskih inženjera dodelilo je priznanja Džejmsu Kameronu i Daglasu Trumbilu na svečanoj večeri koja je pre nekoliko večeri održana u Dolby sali u Holivudu. Ovo priznanje je najveće koje može da se dobije u holivudskoj filmskoj industriji od strane tehničkih inženjera koji pomeraju granice vizuelnog i digitalnog i postavljaju nove filmske standarde. Raniji laureati ovih priznanja bili su Volt Dizni, Rej Dolbi i Džordž Lukas.

Daglas Trumbil, pionir vizuelnih efekata, koji je radio sa Stenlijem Kjubrikom na specijalnim efektima klasika „2001: odiseja u svemiru”, ali i na čuvenom „Blejd raneru” Ridlija Skota, izjavio je da nauka danas treba da omogući filmskim stvaraocima da na nove, bolje načine prave priče za velika platna.

Džejms Kameron obećao je, primajuću priznanje, da će novi „Avatar” filmovi biti bolji.

„Guraću još dalje. Ne samo ka boljim alatima za snimanje i montažu ili dinamici rada već i kao još boljem kvalitetu slike. To su stvari na kojima uveliko radimo. Još uvek sam veoma agresivan što se tiče 3D, ali nam trebaju svetliji projektor i na kraju, mislim da može da se dogodi – i 3D bez naočara. Stići ćemo i do toga”, optimističan je Kameron, inače i reditelj „Ambisa”, prvog i drugog „Terminatora” i „Titanika”.

Tri nastavka „Avatara” Kameron bi trebalo da snima već sledeće godine. Scenariji su već napisani, scenografija se u kompjuterima uveliko kreira, snimaće se uglavnom u studiju, a ekipu očekuje veliki rad jer će sva tri filma biti snimana jedan za drugim, bez prekida.

Inače, Kameron je odao priznanje Trumbilu, rekavši da ga je njegov i Kjubrikov rad na „2001: odiseji u svemiru” inspirisao da postane filmski stvaralac i dodao: „Filmovi će izgledati bolje nego ikada dosad. Sve što možemo da zamislimo, možemo da napravimo na ekranu.”

(Politika)
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu