•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kako se Katniss pojavljuje u Hunger Games prequel-u?

The Ballad of Songbirds and Snakes, Hunger Games prequel koji beleži zlobno poreklo predsednika Snow-a, prepun je raznih nedostataka originalnih Hunger Games romana. Neki od njih služe kao klјučni kamen temelјac za izgradnju sveta, obrnute inženjering aspekte Hunger Games čitaoci dobro znaju nešto manje rafinisane.

Ostali povratni pozivi, međutim, nisu toliko sastavni deo zavere i osećaju se kao da su uvaljeni samo zato što to mogu da budu. U stvari, iako se knjiga dešava decenijama pre nego što se Katniss Everdeen, heroina originalnih knjiga, čak i rodila, ona sadrži lukavu referencu na Katniss.

U poslednjoj trećini knjige, Coriolanus Snow našao se stacioniran kao čuvar mira u 12. okrugu, što je kazna zbog varanja u igrama da bi pomogao njegovoj Tribute, Lucy Grey, da pobedi. U ovom trenutku, on se pomirio sa njegovom sudbinom, zadovolјan bar što Lucy ima naklonosti prema sebi, čak i ako ponekad čezne za raskošima Capitol-a.

Lucy ne smatra sebe da je u potpunosti iz okruga 12. Članica je Covey-a, kako kaže, nomadske grupe lјudi koji su pre svega pevači i igrači.

Dok uživa u danu u šumi sa Lucy i njenim Covey drugarima, ona i Coriolanus vode kratku raspravu o tome da li Capitol zapravo nešto čini za Distrikte. Coriolanus insistira na tome da Capitol pruža preko potrebnu sigurnost i red, dok Lucy odgovara da je, čak i ako je to istina, Covey je odustao od prava na putovanje i nastupe po njihovoj želјi. Lucy kaže da su lјudi postojali i bez Capitol-a, ali Coriolanus kaže da su ti lјudi odavno nestali.

Pre nego što se razgovor nastavi, jedan od Lucy-nih prijatelјa prekida je da joj pokaže bilјku.

"Hej, našli ste malo katniss-a", odgovara Lucy.

Coriolanus odmah misli da je bilјka sa šilјastim lišćem i malim belim cvetovima zamišlјena kao dekorativna, ali Lucy mu kaže da su namenjene za jelo. To je vrlo kratka razmena, koja zapravo nije nameravala da istakne bilo šta osim možda Coriolanus-ovog nedostatka želje za znanjem, ali tu je da nas podseti na heroja koji će decenijama kasnije da ustane, rađa i množi se u okrugu 12, za razliku od Capitol-ovog presretača Corioalnus-a.

Ostatak scene koji sledi vidi Coriolanus-a prilično zaokuplјenog jednostavnim životom, razmišlјajući o tome da li bi njegov prelazak u Okrug 12 mogao da se isplati. Lucy-ni prijatelјi tiho pevuše pesmu (uzgred, istu onu koju Katniss peva Rue-u dok ona umire u prvoj Hunger Games knjizi, još jednom povratnom pozivu radi povratnog poziva). Na kraju knjige, Coriolanus odbacuje čudne aspekte života distrikta zbog raskoši Capitol-a i sigurnosti - uklјučujući narodne pesme i katniss bilјke.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu