•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Kaena: The Prophecy (Kaena: La prophétie) (2003)

Jedan od najambicioznijih evropskih filmova, snimljen je posle višegodišnjih priprema i sa velikim budžetom. Kaena je maštovita naučnofantastična priča.

Da je u pitanju veliki projekat svedoči i ekipa glumaca koji su pozajmili glasove likovima. Pored Kirsten Dunst i Richarda Harrisa (prvobitni Dumbledore u Harry Potteru) tu su i Anjelica Houston i Keith David. Paralelno sa razvojem filma rađena je i video igrica za Play Station 2, koja je objavljena kada i film.

U fantastičnom svetu u kome živi Kaena, džinovska biljka Axis raste u visinu, ka drugoj planeti. Privučena tajanstvenim vizijama Kaena će poći na fantastično putovanje u dubine Axisa, gde će se sresti sa zlom mračnom silom.

Kaena je izuzetno napredno i tehnološki savršeno ostvarenje koje naučnofantastičnom žanru daje novi izgled. Tim animatora i dizajnera na čelu sa režiserima Pacalom Pinonom i Chrisom Delaporteom, uspeo je da uz savete SF maga - Alexandra Jodorovskog ostvari veliki pomak u svetu animacije. Autori su uspeli da se udalje od dominantne japanske škole, i da inspiraciju za svoj film pronadu u klasicima francuskog stripa.

Zbog svoje inovativnosti i tehničkog savršenstva u vizualnom izgledu, Kaena je postigla ogroman uspeh, postavši najuticajnije ostvarenje u poslednjih nekoliko godina.

Žanr:animacija, avantua, porodični
Godina:2003
Reziser:Chris Delaporte, Pascal Pinon
Producent:Odile Pérrin, Marie-Cecile Dahan
Scenario:Pierre Bordage, Patrick Daher
Uloge:Cécile De France, Kirsten Dunst, Richard Harris
Uzrast:PG-13
Award:1 nagrada i 1 nominacija
Studio:Chaman Productions, StudioCanal, TVA International
Zemlja:France
Website:www.kaena.lycos.fr
Jezik:Engleski
Trajanje:85 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila