•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

KINO EKO ove godine u Bačkoj

Nakon dva meseca teoretskog dela radionice KINO EKO, koja je polaznike upoznala sa pristupima u oblasti dokumentarnog i eksperimentalnog filma, kao i sa ekološkim karakteristikama i načinom života meštana Bačkog okruga, danas su mentori sa polaznicima, otputovali za Mali Iđoš.
Tamo će narednih deset dana polaznici imati zadatak da pronađu odgovarajuću temu za realizaciju dokumentarnog ili eksperimentalnog filma, u saradnji i uz pomoć mentora (zaposlenih u Akademskom filmskom centru DKSG).

Radionica KINO-EKO je namenjena studentima i predstavlja priliku da se mlađa populacija informiše o bitnim temama vezanim za zaštitu životne sredine, odnosno o ekološkim problemima, ali i da se upozna sa načinom života u područjima Vojvodine, odnosno bačkog okruga.

Finalna montaža snimljenih materijala, kao i projekcija filmova polaznika radionice biće organizovana u Domu kulture “Studentski grad”, u toku jeseni tekuće godine.

Da podsetimo, prvo izdanje radionice KINO EKO bilo je prošle godine, čiji praktični deo je održan na Staroj planini, a to izdanje je iznedrilo osam dokumentarnih filmova, od kojih su dva prikazana na ovogodišnjem Martovskom festivalu, a film Nikole Nikolića i Nikole Topalovića “3 godine 2 meseca i 1 dan”, nagrađen je na festivalu “Zlatni vitez” u Sevastopolju.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...