•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Joaquin Phoenix tvrdi da zbog gubitka kilograma za ulogu Jokera ima poremećaj ishrane

Glumac Joaquin Phoenix je za ulogu Jokera smršao 25 kilograma. Iako je mršavio pod nadzorom lekara, tvrdi da je ekstremni režim kojem se podvrgao uticao na njegovo psihičko zdravlje.

"Kada postignete željeni cilj, sve se menja. Suočite s činjenicom da ste u celom tom procesu verovatno razvili neki poremećaj. Ispostavilo se da je taj ekstremni režim uticao na moju psihu. Kada izgubite puno kilograma u kratkom roku vi zapravo počnete da ludite", rekao je Phoenix.

Kaže kako je strogi režim ishrane uticao je na njegove prehrambene navike. Postao je opsesivan kada je reč o hrani, povukao se iz društvenog života, a u jednom trenutku mu je postalo naporno penjati se stepenicima. Stručnjaci kažu da su umor i poteškoće s koncentracijom nuspojave ozbiljnog gubitka kilograma ili neredovne ishrane.

Charlotte Markey, profesorka psihologije na Univerzitetu Rutger, rekla je za Insider kako niko ne bi trebao pokušavati da izgubi toliko kilograma za tako kratko vreme, jer to nije dobro ni za psihičko ni fizičko zdravlje.

Iako je psihički bilo teško biti na takvom režimu ishrane, Phoenix je za Associated Press otkrio da se fizički oseća puno bolje nego što je očekivao.

"Predvidio sam da ću se suočiti s nezadovoljstvom, gladi, slabostima i ranjivošću, bio sam spreman na to. Shvatio sam da mogu raditi neke pokrete kojih pre nisam bio uopšte svestan i mislim da je to mnogo uticalo na fizički pokret koji je važan deo lika kojeg sam odigrao", pojasnio je.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu