•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Joaquin Phoenix je Napoleon u Ridley Scott-ovom ‘Kitbag’ biografskom filmu

Ridley Scott i Joaquin Phoenix ponovo se udružuju za istorijski ep. Režiser Alien-a je počeo rad na sledećem projektu, Kitbag, koji će biti biografski film o francuskom legendarnom vojskovođi Napoleon-u Bonaparte-u. Phoenix će biti u glavnoj ulozi, čineći okuplјanje za Gladiator-a. To se događa baš kada Scott završava rad na još jednom filmu ali iz drugog istorijskog perioda, The Last Duel, i nakon što je Phoenix ranije ove godine osvojio Oskara za njegov rad u Joker-u. To momentalno čini ovaj projekat poželјnim udruživanjem.

Prema novom izveštaju, Disney-ev 20th Century Studios razvija Kitbag sa Ridley Scott-evom Scott Free produkcijskom kućom. David Scarpa (All the Money in the World) je zadužen da napiše scenario. Kevin Walsh je u ekipi kao producent zajedno sa Scott-om. Što se tiče naslova, on potiče iz izreke: „U torbi svakog vojnika skriven je generalski štab“. Otkriven je i kratak opis filmske priče koji bi trebala da bude;

„Originalni i lični pogled na Napoleon-ovo poreklo i njegov brz, nemilosrdan uspon ka caru, posmatran kroz prizmu njegove zavisne i često promenlјive veze sa njegovom suprugom i jedinom istinskom lјubavlјu, Žozefinom“.

Kaže se da će film sadržati Napoleon-ove „čuvene bitke, neumolјivu ambiciju i zapanjujući strateški um kao izvanrednog vojskovođe i ratnog vizionara“. Ridley Scott je ostao izuzetno zauzet tokom 2020. godine, uprkos tome što je Hollywood bio u nesigurnoj situaciji. Film The Last Duel, u kojem glume Ben Affleck, Matt Damon i Adam Driver, nedavno je završio sa snimanjem, što ga čini jednim od nekoliko glavnih filmova koji su to učinili otkako je skoro sve stalo u martu. Scott je takođe postavlјen za nosioca projekta ’Gucci’ sa Lady Gagom u glavnoj ulozi, kao njegov sledeći projekat. Na raspolaganju u tom filmu ima glumačku ekipu sa A liste koju čine Robert De Niro, Al Pacino, Adam Driver i Jared Leto. Očekuje se da će snimanje početi u martu, a onda sledi Kitbag.

Što se tiče Joaquin Phoenix-a, on se ponovo vraća filmu nakon Joker-a iz 2019. godine, koji je zaradio više od milijardu dolara na globalnom nivou, što je kulminiralo nominacijom za najbolјi film na dodeli Oskara. Phoenixov prikaz zlikovca DC Comics-a doneo mu je prvog Oskara. Neki od njegovih nedavnih naslova uklјučuju filmove The Sisters Brothers i You Were Never Really Here. Phoenix je takođe poznat po filmovima Walk the Line, Her i možda najviše, Gladiator-u. Ridley Scott režirao je ep 2000. godine koji je osvojio nagradu za najbolјi film te godine i postigao ogroman finansijski uspeh. Ovo će biti prvi put da Phoenix i Scott sarađuju od tada.

Jedno veliko pitanje u vezi sa ovom novom biografijom je šta znači za budućnost franšize Alien-a. Ridley Scott je više puta potvrdio da i dalјe razvija nastavak Alien: Covenant iz 2017. godine. Čini se, osim ako on nije u režiserskoj fotelјi, da bi projekat mogao da bude udalјen nekoliko godina.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....