•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Joachim Rønning Intervju - Maleficent: Mistress of Evil

Joachim Rønning pričao je o radu sa Angelinom Jolie i Warwick Davis-om na filmu Maleficent: Mistress of Evil.

Sadašnji talas live-action Disney remake-ova počeo je sa Maleficent iz 2014-te, sa Angelina Jolie u glavnoj ulozi u potpunom reboot-u Sleeping Beauty mitova. Film se pokazao kao iznenađujući uspeh na blagajnama bioskopa i zaradio je preko 758 miliona dolara širom sveta, čime je započeo novu eru preporoda Disney-a. Pet godina kasnije stigao je nastavak, Maleficent: Mistress of Evil, koja vodi priču u potpuno novom smeru.
Mistress of Evil prikazuje da je Angelina Jolie pogrešno shvatila Dark Fey na putu da otkrije njeno poreklo dok se Aurora priprema za njeno predstojeće venčanje sa princom Phillip-om. Ovaj međukulturalni brak, između princa lјudi i kralјice drugog sveta Mavara, donosi radost progresivnom ocu Phillip-a, ali ima i njegovu zaluđenu majku (Michelle Pfeiffer) koja se plaši ideje da podeli njeno kralјevstvo sa ne-lјudima. Način na koji Maleficent: Mistress of Evil koristi njenu fantastičnu postavku da ispriča tematski rezonantnu priču o sukobu stvarne životne kulture jedan je od najjačih elemenata filma i, zaista, jedna od najvećih snaga žanra fantazije.
Dok je promovisao kućno video izdanje Maleficent: Mistress of Evil, režiser Joachim Rønning pričao je o radu na fantasy nastavku. On je razgovarao o razvoju priče sa Angelinom Jolie, kao i o izazovu stvaranja vrste Dark Fey za film. On se takođe prisećao o tome da se sprema da režira sa legendarnim Warwick Davis-om (Star Wars, Willow) i njegovu snažnu saradnju sa Disney-em, sa kojim je razvio peti Pirates of the Caribbean film davne 2017. godine.

Stvarno smo veliki lјubitelјi vašeg rada i jedva smo čekali da vidimo šta ćete uraditi sa Maleficent. Bili smo vrlo zadovolјni!
Oh, to je sjajno čuti!

Sa Pirates-ima, to je film koji je tako vizuelno različit, mislimo da će ostati upamćen kao jedan od tih blokbastera koji menjaju igru. Nikada nismo videli akcijske scene sa dron kamerom i slične stvari. To je za nas lično bilo revolucionarno. Da li ste osećali kao da stupate na novo tlo sa tim filmom?
Pre svega, hvala vam na tome što ste to rekli. To mi znači mnogo. Uvek dolazim iz mesta stvarnih priča. Čak i ako se nalazi u fantastičnom univerzumu sa letećim magičnim stvorenjima i tonovima CGI-ja, uvek pokušavam da ga snimim kao da je stvaran. Naravno, to je lako reći, ali kada imate preko 2000 VFX snimaka u bilo kojem filmu, teško je znati gde ne treba staviti virtuelnu kameru, gde fizički ne može da ode, ali uvek sam se trudio da se pridržavam tog pravila. Na kraju dana, to možete da osetite. Mislim da možete da osetite realizam, iako je to fantazija. Možete da osetite tkaninu na njemu. To je barem moja teorija. U to verujem.

Apsolutno. Uvek smo na ogradi sa stvarima oko virtualne kamere, jer ponekad se čini tako veštački, ali iskreno, radite to bolјe nego bilo ko drugi. Da li je Maleficent nastao kao direktan rezultat vašeg rada na Pirates-ima? Da li vam je neko iz Disney-a prišao i rekao: "Voleli smo Pirates 5, želimo da uradimo Maleficent sledeći?" U toliko reči?
To je prilično to! (Smeh) Mislim da znate, za mene, ja sam zaista uživao radeći s Disney-em i ne kažem to samo zato što me slušaju (Smeh), ali to zapravo i mislim. Zaista sam uživao radeći sa Disney-em na Pirates of Caribbean, sa tamošnjim rukovodiocima. I imam dve mlade ćerke, pa mi je, kad sam dve godine odsutan od njih, važno da snimim film, napravim projekat koji one razumeju i sa kojim mogu da se odnose. Naravno, one vole prvi Maleficent, pa kada se to pojavilo, razgovarao sam sa njima i one su volele ideju da ja to radim. Znači, nekako sam, na neki način, to uradio za njih. Bilo je to sjajno putovanje.

Koliko ste uklјučeni u početno pripovedanje filma, početak ideje? Ovaj film je novi početak za seriju. Nema nacrta, ne zasniva se na konturi originalne priče. Ranije smo razgovaraoli sa Warwick Davis-om i razgovarali smo o tome kako je to odrastao film sa temama za odrasle u kojem čitava porodica ipak može da uživa.
Jako sam sarađivao sa scenaristima i sa Angelinom Jolie. Veoma je zgodna kada je u pitanju scenario. To je bilo godinu dana pre snimanja. Imali smo mnogo sastanaka u njenoj kući u Los Anđelesu. Danima smo uglavnom govorili i razrađivali ideje i smišljali priču. Ona je sjajan resurs. Ona poznaje ovaj lik bolјe od bilo koga. To su bile zabavne seanse.

Jeste li se izdvojili bilo kada da samo udaljite od Angeline? Da li ste ikada bili: "U redu, ovde smo da radimo, ali voleo sam te u Girl, Interrupted i Tomb Raider-u!"
Udaljio sam se, možda u prvom trenutku. Ne bismo radili zajedno da nam se ne sviđaju naši radovi. Ali onda, nakon toga, to postaje radni odnos. Da, ona je Angelina Jolie, i to vam se s vremena na vreme prođe kroz mozak, pogotovo kada uđe u Maleficent lik preko stola nasuprot vama, i to je uvek magično i posebno. Ali na kraju dana, mi radimo zajedno.

Pošto smo upravo razgovarali sa Warwick-om, da li možete malo da pričate o radu sa njime i njegovom opsežnom procesu šminkanja? On je skoro potpuno neprepoznatlјiv!
On je super. Pre svega, on je živa legenda. Bio sam zamalo više očaran zvezdom radeći s njime nego sa Angelinom Jolie, znate? Bio je u toliko meni omilјenih filmova sa kojima sam odrastao. Filmovi koji su me inspirisali da budem filmski stvaralac. On je tako neverovatno talentovan glumac, ali je i takav radni konj. Šminkanje mu je trajalo satima i satima. Nјegov dan je počinjao u 4:00 ujutro. On se pojavljivao pre bilo koga. A onda, jer ima vrlo jedinstven fizički izgled ... Vrlo često, kada ste glumac nivoa kakav on jeste, imaćete duplo telo za umetke, ali on je tako poseban, pa mora da bude tamo tokom 12 sati svakog dana snimanja. Ne mogu ništa da snimim bez njega! Tako je sjajna osoba i sjajan saradnik.

Jedna od zgodnih stvari u vezi sa ovim filmom je ta što moramo da zaronimo u Dark Fey kulturu. Braću i sestre Maleficent. Možete li da nam pričate o njihovom dizajniranju? Svi su tako jedinstveni, da su stvarno snežne pahulјice, znate?
To je, naravno, bilo veoma važno. Mislim da je jedna od najvećih privlačnosti za film bilo otkrivanje i putovanje sa Maleficent. Biti uz nju dok otkriva njeno poreklo i odakle dolazi, i ona nije jedini Dark Fey u ovom univerzumu. Naravno, to dolazi sa puno odgovornosti za filmske stvaraoce, da stvore njeno pleme. To je takođe bio jedan od najzabavnijih procesa tokom celog filma; dizajnirajući različite frakcije plemena. Predstavlјa različite biome planete. Kao, tundra, šuma, pustinja i tako dalјe. Stvaranje svakog Tamnog Feja, svakog njihovog staništa i stvaranje njihovih pokreta i boje krila. Bilo je to veoma složeno, ali zaista zabavno putovanje.

Šta mislite šta je sledeće za vas? Ne da stavlјate kolica pred konja, ali da li vidite sebe da nastavlјate da radite sa Disney-em?
Obožavam da radim sa Disney-em i videćemo šta donosi budućnost ... Postoje neki projekti napolju, ali trenutno uzimam malo predaha nakon vrlo intenzivne godine. Samo gledam šta je tamo, čitam i pišem skripte i pronalazim priče.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...