•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Jack Russellu Uggiju posthumno dodeljena Pseća palma

Pas koji je šarmirao celi svijet u filmu "Umetnik" iz 2011., neodoljivi Jack Russell Uggie, proglašen je najboljim psećim glumcem u poslednjih 20 godina te mu je posthumno dodeljena Pseća palma, nagrada koja se dodeljuje na filmskom festivalu u Cannesu, a koji je zbog pandemije ove godine odložen.

Festival u Cannesu se održao virtualno preko aplikacije Zoom, a Uggie je dobitnik posebne nagrade za najboljeg među najboljima.

Raskošnu pseću ogrlicu za filmsko životno delo za Uggija, koji je preminuo 2015., preuzeo je Omar von Muller, njegov vlasnik i dreser, u pratnji Dasha, Uggijevog dublera.

Pseća palma Wamiz se dodeljuje svake godine u Cannesu od 2001. Prošle godine je nagradu primio pitbull Brandy u filmu Quentina Tarantina "Bilo jednom u Americi", s Bradom Pittom i Leonardom di Caprijem u glavnim ulogama.

Uggie je živeo 14 godina, a obolio je od tumora prostate te je Von Muller morao da donese tešku odluku da ga uspava jer je trpio velike bolove.

Talentovani terijer u penziju je otišao 2012., ali i nakon toga znao se pojavljivati na filmu, a poslednji film bio je "Holiday Road Trip".

Osvojio je nagradu Palm Dog za najboljeg psećeg glumca 2011. u Cannesu, posetio Belu kuću, o njemu je napisana knjiga "Uggie: The Artist: My Story", a ostavio je i otiske šapa na Šetalištu slavnih u Hollywoodu.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...