•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Izložba stripa “Šta se krčka?” Jane Adamović u Pančevu

U nedelju, 8. marta u 18 sati u prostorijama agencije KomunikArt (Vojvode Živojina Mišića 6, u pasažu) u Pančevu biće otvorena strip izložba “Šta se krčka?” autorke Jane Adamović. Ova umetnica predstaviće radove u nekoliko tematskih celina: “Mešana salata” obuhvatiće miks ilustracija raznih tehnika i žanrova, “Fast food” kratke autorske stripove, “Francuska kuhinja” će prikazati table klasičnog stripa objavljenih u Francuskoj, dok se tematska celina “Zagorela jela” sastoji od odbijenih strip tabli i propalih projekata.

Jana Adamović je ilustratorka i strip autorka iz Beograda. Sarađivala je sa francuskim izdavačem “Editions Delcourt” kao crtačica i koloristkinja na sedam izdanja. Kratke stripove objavljuje u Srbiji, Hrvatskoj, Makedoniji i Nemačkoj, a strip albume u Francuskoj, Španiji, Italiji i Holandiji. Trenutno sarađuje s američkim izdavačem Dark Horse. Dobitnica je više nagrada za strip i karikaturu. Učestvuje na mnogim grupnim, a imala je i četiri samostalne izložbe. Autorka je kolektivne izložbe “Ona se Budi / BD Egalite” strip autorki iz regiona i Francuske koja govori o kreativnom stvaralaštvu te položaju žena u devetoj umetnosti. Izložba je nastala u saradnji sa Francuskim institutom u Beogradu 2018. godine, a obišla je Beograd, Novi Sad, Ljubljanu i Zagreb. U oktobru 2019. odlikovana je francuskim ordenom viteza Reda umetnosti i književnosti.

Izložbom “Šta se krčka?” Jane Adamović galerija KomunikArt će obeležiti Dan žena, u skladu sa programskom orijentacijom usmerenom ka promovisanju i povećanju vidljivosti autorki u savremenom stripu. Prvu ovogodišnju izložbu u ovom prostoru, pod nazivom “Paranoja u svemiru” krajem januara otvorila je strip autorka Iva Atoski.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...