•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

It (2017)

Filmska adaptacija knjige Stivena Kinga koja zapravo živi, diše i uskraćuje vam san, kao što je to činio i izvorni materijal! Zasnovan na Kingovom bestseleru iz 1986. godine, koji broji 1498 strana i trenutno nam služi kao podupirač za manje obimne Kingove knjige u biblioteci, „It“ je nepokolebljivo i zastrašujuće veran naraciji autora. I da, Pennywise, klovn koji igra (Skarsgard) je potresno zastrašujuć kao što su se fanovi i nadali da će biti.

Dok se radnja Kingove knjige odigrava pedesetih godina prošlog veka, malo toga je izgubljeno premeštanjem u 1989. godinu i korišćenjem suptilne filmske specifičnosti tog vremena i mesta – „A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child“ je na repertoaru lokalnog bioskopa – u naizgled ruralnom i malom gradu po imenu Derry, u Mejnu. Muschietti i scenaristi Chase Palmer, Cary Fukunaga i Gary Dauberman uspeli su da dobro adaptiraju knjigu na veliki ekran skoro kao što je to Rob Reiner učinio sa „Stand by me“. Kao i u toj daleko nežnijoj, ali podjednako opčinjujućoj noveli i filmu, protagonisti su mlada deca, a dvojake teme predstavljaju gubitak nevinosti, kao i zadovoljstva i opasnosti mladalačkih prijateljstava, ali je „It“ ipak zastrašujuća horor predstava blagoslovena rejtingom R, pa ne mora da ublažava svoje krvave i zubate scene užasa, na šta su neki drugi Kingovi filmovi, sa ograničenjem PG-13, bili prinuđeni.

Priča prati sedmoro tinejdžera u vremenu pre interneta dok se igraju detektiva i otkrivaju – a zatim se i bore sa – grabljivim i otrovnim Pennywise-om, koji se hrani strahovima iz detinjstva i za kog se pretpostavlja da je uzrok uznemirujuće istorije neprirodnih smrti u Derryju. Predvođena melanholičnim Billom (Lieberher), koji ima problema sa mucanjem i koji je jednog veoma kišnog dana izgubio mlađeg brata Georgieja, omanja grupa (samoproklamovani „Klub gubitnika“) uključuje Richieja (Wolfhard, kojeg znamo iz „Stranger Things“), pametnjakovića sa cvikerima, krhkog i astmatičnog Eddieja (Grazer), Mikea (Jacobs), koji je izgubio porodicu u požaru, Stanleya (Oleff), koji je pod stresom zbog bar micve, buckastog novog klinca Bena (Taylor), i Bev (Lillis), jedine devojcice u grupi, čiji je život sa neprijatnim i zlonamernim ocem sam po sebi horor.

Kingova česta tema avanturističnih mladih osoba koje su manje-više bez nadzora u omanjim gradovima u Mejnu proteže se kroz veliki broj njegovih najboljih priča, a „It“ hvata isti taj elegičan ton sa iznenađujućom dirljivošću. Čitav Klub gubitnika, kao i stariji nasilnici koji ih stalno uznemiravaju (od kojih je glavni Nicholas Hamilton, sa fudbalerkom i nožem u ruci) imaju nepogrešiv dah autentičnosti. Dok voze svoje polupane bicikle kroz šumu i vređaju jedni druge na način koji se mogao videti jedino kod dece pre digitalnog doba, oni su pravi nepodobni vitezovi na sopstvenoj pogrešnoj potrazi, ne zarad slave, već zbog sopstvene sigurnosti i zadržavanja zdravog razuma.

Kingova knjiga zapravo predstavlja dve novele u jednoj, pri čemu se druga polovina tiče života članova Kluba gubitnika 27 godina kasnije. Nastavak filma „It“ je skoro neminovan, a mi ga već sa užasom očekujemo.

Žanr:drama, horor, triler
Godina:2017
Reziser:Andy Muschietti
Scenario:Chase Palmer, Cary Fukunaga
Uloge:Bill Skarsgård, Jaeden Lieberher, Finn Wolfhard
Uzrast:R
Studio:New Line Cinema, KatzSmith Productions, Lin Pictures
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:135 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...