•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Invictus (2009)

Invictus je istinita priča o Nelsonu Mandeli koji ujedinjuje južnu Afriku i ragbi timu na Svetskom šampionatu 1995.

Afrika sa rasističkim netrpeljivostima, osuda Nelsona Mandelae i služenje zatvora u trajanju od 27 godina i opozivanje apardhejda su samo od neke od istorijskih činjenica na kojima je zasnovana radnja priče. Nelson Mandela je svojim životom inspirisao ragbi tim i njihovu prateću ekipu, sastav uglavnom belih ljudi.

Freeman kao Mandela, Damon i Eastwood su tri veoma bitna lika koji film čine glumački značajnim. Freeman je posebno upečatljiv prepoznatljivom umešnošću u predstavi kompleksnih ličnosti. On predstavlja veoma realan utisak, a istovremeno je filmski sjajan, privlačan i atraktivan.

Film ujedinjuje ljude, rase, inspiriše, uliva nadu i usmerava na načine prevazilaženja prepreka. Kao i u svakom sportu, ragbi pomaže ljudima da sagledaju akcije koje su završene, timske igrače kao ličnosti, ali ne na stereotpski način. Opet, istorijska tema je naglašena kroz odnos Mandele prema svojim diktatorima posle 27 godina. Nastavak je prijateljstvo sa kapitenom ragbi tima. Kao mnogi filmovi Clinta Eastwooda Invictus je iznenađujuće kratak i izvanredan baš zbog toga. Ragbi scene ukazuju na grubu igru, krv, znoj, suze i modrice, a potom i kapitena u zatvorskoj ćeliji Mandele. Oni ne ponavljaju na kraju da motiv, cilj i trening mogu prevazići sve nevolje, ali Vi gledate priču iz života.

Invictus je film uporediv sa produkcijom filmova Rocky ili Karate Kid, kao film koji nosi dobro raspoloženje i poruku uz srećan završetak. Ovo je istinita priča i možda zato neće zadovoljiti sve ukuse.

Žanr:biografija, drama, istorijski
Godina:2009
Reziser:Clint Eastwood
Scenario:Anthony Peckham
Uloge:Morgan Freeman, Matt Damon, Tony Kgoroge
Uzrast:PG-13
Award:7 osvojenih
Studio:Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Website:www.warnerbros.com
Jezik:Engleski
Trajanje:134 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...