•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Indecent Proposal (1993)

"Indecent Proposal" je romantična fantazija o likovima kojima je dozvoljeno da osete ukus amoralnosti i odluče da li im se ona dopada. Početak je jako bajkovit a mi vidimo kako cveta ljubav između Diana-e i David-a, koji su zajedno još od srednje škole i misle da su zajedno preživeli sve. Međutim, ono što sledi će im pokazati da nisu u pravu. Ostaju bez para, a David ima sjajnu ideju da svojih poslednjih 5 000 USD potroše na put u Las Vegas gde se nadaju da će na kocki osvojiti dovoljno novca da se “izvuku” iz problema. Međutim, oni gube. Ali, dok su tamo, zgodnom milijarderu zapada za oko Diana i on nudi čak milion dolara samo da provede jednu noć sa njom.

Pa, šta bi ste Vi rekli na jednu takvu ponudu? Gledalac filma je praktično u poziciji da oceni materijalne vrednosti i bukvalno stavljanje cene na njih, kao da su na prodaju. Mnogi ni u kom slučaju ne bi prihvatili takvu ponutu. Mnogi bi u nekim određenim slučajevima pak prihvatili.

Ovo je genijalan film pod romantičnim scenariom i krije dosta toga, a bogataš navodi par da ozbiljno razmotre njegovu ponudu. Reditelj filma je Adrian Lyne, poznat po ostvarenjima takođe sa jako puno seksualne tenzije "9 1/2 Weeks" i “Fatal Attraction”, a ovaj film istražuje ljubav i požudu. Čini se i da je moguće da Moore-ova i Redford u jednom trenutku i mogu da imaju prava romantična osećanja. Ima i nekih nelogičnih elemenata  a radnja je manipulišuća – suprug gotovo da “gura” svoju ženu u ruke milijardera. Oseća se jak romantični duh, a često se stvari kažu bez da budu zaista rečene.

"Indecent Proposal" je neka vrsta tradicionalnog filma u kome se ljubav stavlja na test potrebe i želje i trijumfuje na kraju, ali to sve uz mnoge trenutke iskušenja. Ovo je manipulativan film i u stvarnom svetu ovakva situacija se nikada ne bi desila na ovakav način, ali naravno, svi mi gledaoci želim da “pobegnemo” iz stvarnosti makar na par sati  i zato je ovo ostvarenje odlično i morate ga pogledati.

 

 

 

Autor teksta: Maja Nikolić
Žanr:drama, romansa
Godina:1993
Reziser:Adrian Lyne
Scenario:Jack Engelhard, Amy Holden Jones
Uloge:Robert Redford, Demi Moore,Woody Harrelson
Uzrast:R
Award:6 osvojenih, 6 nominacija
Box office:266 miliona USD
Studio: Paramount Pictures
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:117 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu