•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Idina Menzel

Idina Kim Menzel (engl. Idina Kim Menzel; rođena Mencel (engl. Mentzel); Njujork, 30. maj 1971) je američka glumica, pevačica i tekstopisac.

Menzel se istakla kao originalni tumač uloge Morin Džonson u brodvejskom mjuziklu Stanarina. Njena izvedba dobila je nominaciju za nagradu Toni 1996. godine. Reprizirala je ulogu u filmskoj adaptaciji mjuzikla iz 2005. godine. Godine 2003, Menzel je tumačila ulogu Elfabe u brodvejskom mjuziklu Zlobna. Za ovu izvedbu je 2004. dobila nagradu Toni za najbolju glumicu u mjuziklu. Menzel se vratila u Brodvej kao Elizabet Vogan u mjuziklu Ako/Tada iz 2014, koji joj je doneo treću nominaciju za nagradu Toni.

Pored toga, Menzel je poznata po tumačenju uloge Šelbi Korkoran u muzičkoj dramskoj TV seriji Gli, od 2010. do 2013. godine i Nensi Tremejn u Dizni igrano-animiranom filmu Začarana iz 2007. godine. Svetsku slavu stekla je 2013. godine, kada je pozajmila glas glavnoj junakinji Elsi u izrazito uspešnom Dizni animiranom filmu Zaleđeno kraljevstvo iz 2013. godine, u kojem je otpevala pesmu „Sad je kraj” koja je osvojila nagrade Oskar i Gremi. Pesma je dostigla broj 5 na lestvici Bilbord hot 100, čime je Menzel postala prva glumica nagrađena Tonijem koja je dostigla top 10. Njen album „Praznične želje” objavljen je 2013. godine i stigao do 6. mesta na Bilbord 200. Ulogu Else ponovila je u kratkim filmovima Groznica zaleđenog kraljevstva (2015) i Zaleđeno kraljevstvo: Praznik s Olafom (2017), dugometražnom filmu Ralf rastura internet (2018), kao i u predstojećem nastavku filma Zaleđeno kraljevstvo, Zaleđeno kraljevstvo 2 (2019).

Filmografija:

2001. Kissing Jessica Stein Deveruša

2002. Samo poljubac Linda

2004. The Tollbooth Rakel Koen Fleksman

Voda Džesi Tarner

2005. Stanarina Morin Džonson

2006. Pitaj prašinu Vera Rivkin

2007. Šoubiznis: Put do Brodveja Odjavna špica

Začarana Nensi Tremejn

Beovulf Odjavna špica

2013. Zaleđeno kraljevstvo Elsa

2015. Groznica zaleđenog kraljevstva

2017. Zaleđeno kraljevstvo: Praznik s Olafom

2018. Ralf rastura internet

2019. Zaleđeno kraljevstvo 2

Uncut Gems Dina

2021. Pepeljuga Vivijan

2022. Začarana 2 Nensi Tremejn

Podeli:



Preporucujemo

Nova knjiga na temu AI-a: „200 ideja kako zaraditi uz...