•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

ITALIJANSKI FILM "ČAROBNE NOĆI" U BIOSKOPIMA OD 18. JULA

Satirična komedija italijanskog reditelja Paola Vircija „Čarobne noći”, čije je prvo prikazivanje kod nas bilo na ovogodišnjem FEST-u, stiže u bioskope 18. jula. Film prati priču o troje mladih, ambicioznih scenarista osumnjičenih za iznenadnu smrt čuvenog filmskog producenta čije je telo pronađeno u reci Tibar.

Radnja film smeštena je s početka 90-ih godina prošlog veka kada se u Italiji održavalo Svetsko prvenstvo u fudbalu i kada je fudbalsku groznicu pratio usklik navijača i himna poznata kao "Čarobne noći". Film opisuje i period kada italijanska kinematografija doživljava poslednje iskre zlatnog doba, osvrćući se na slavne dane rimske filmske industrije koja u jednom trenutku biva iscrpljena.

Reditelj Paolo Virci, rođen u gradu Livornu u Italiji na humoristički način donosi duh Rima i eru italijanskog filma iz perioda kada se i sam doselio u prestonicu i period koji dobro pamti.
Osim priče o scenarstima, rediteljima i producentima Italije reditelj Virci privlači bioskopsku publiku i misterijom koja čini zaplet scenarija ovog filma.

Nakon što je 2016. godine preminuo poznati italijanski scenarista i reditelj Etore Skola, reditelj filma "Čarobne noći" Paolo Virci je došao na ideju da snimi film: “Shvatio sam da nas je napustio poslednji od velikih i onda mi je palo na pamet da želim da se zahvalim tim mitskim likovima i to na šokantan način, igrajući se pomalo, baš kako su me oni i učili.“

Italijanski reditelj i scenarista Paolo Virci je rođen u Livornu, u Italiji 1964. godine. Nakon što je rano detinjstvo proveo u Torinu, Vircijeva porodica se seli nazad u Livorno gde on odrasta u radničkom kvartu. Kao dečak, počeo je da se interesuje za literaturu: Mark Tven i Čarls Dikens su mu bili među omiljenim piscima i njihovi romani kasnije će mu poslužiti kao uzor za scenaristički rad.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...