•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

I Bog stvori kafansku pevačicu (1972)

Ono sto se dogodilo Beloj Seki, slično je mnogim pričama o mladim i lepim kafanskim pevačicama. Našla se u ambijentu punom alkohola, umornih, čeznjivih šofera, muzike i setne pesme. Jednu od pijanki prekida krik, ubistvo čoveka i odlazak drugog na robiju.

Okružena mržnjom, Bela Seka je prinuđena da napusti to mesto, luta i najzad se skrašava u Kladovu, u kafani nadomak gradilišta brane Đerdap. U tu dotad praznu kafanu "Brodarac" svraćaju radnici sa gradilišta i proslavljaju spasavanje brane pred talasima nadošlog Dunava. Pored Seke, tu je i pevačica Luna.

U Belu Seku se zaljubljuje mladi elektrotehničar Ratko. On zaustavlja njenu tačku svlačenja i tu se rađa ljubav. Zatim slede venčanje, početak zajedničkog života, ali i njihove drame.

Žanr:drama, romansa
Godina:1972
Reziser:Jovan Živanović
Scenario:Bogdan Jovanović, Gordan Mihić
Uloge:Vera Čukić, Velimir 'Bata' Živojinović, Žika Milenković, Pavle Vuisić
Studio:Filmska Radna Zajednica (FRZ)
Zemlja:Jugoslavija
Jezik:srpsko-hrvatski
Trajanje:89 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu