•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Hemingway and Gellhorn (2012)

Clive Owen i Nicole Kidman glume Ernesta Hemingwaya i Marthu Gellhorn u televizijskom filmu “Hemingway & Gellhorn” producentske kuće HBO. Film je režirao Philip Kaufman, a radnja, smeštena u vreme Španskog građanskog rata, zasniva se na istinitoj priči o burnoj vezi slavnoga pisca i njegove treće žene Marthe, književnice i novinarke poznate po ratnim izveštajima.

Hemingway je svoju treću suprugu, koja je tada pisala za pariski Vogue, upoznao uoči Božića 1936. u jednom baru u Key Westu na Floridi. Ona mu je ponudila da izveštava o Španskom građanskom ratu za North American Newspaper Alliance. Hemingway, tada još oženjen za Pauline Pfeiffer, prihvata ponudu i zajedno s Marthom seli u Španiju. Ljubavnici su bili pune četiri godine, a tokom svoje “španske romanse” napisali su neke od najboljih reportaža o Španskom građanskom ratu. Venčali su se 1940. u Wyomingu, potom su zajedno živeli na Kubi, a brak s Marthom i njihov život u Španiji inspirisali su ga za remek-delo “Za kim zvono zvoni”. Započet neposredno pre početka Drugog svetskog rata, Hemingwayev najpoznatiji roman objavljen je 1940., dobio je odlične kritike i u samo šest meseci prodat je u pola milipna primeraka.

Nicole Kidman i Clive Owen su zvezde ovog filma i garantuju uživanje.

Žanr:drama, romansa
Godina:2012
Reziser:Philip Kaufman
Scenario:Jerry Stahl, Barbara Turner
Uloge:Nicole Kidman, Clive Owen, Tony Shalhoub
Studio:Attaboy Films
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:155 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...