•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Heleno (2011)

Problematični život jednog od najlegendarnijih brazilskih sportskih heroja ekranizovan je u ovoj drami zasnovanoj na istinitoj priči o Helenu de Freitasu. Kao mladić, Heleno je pokazao da je izuzetno talentovan fudbaler, i njegov snažan i moćan fizički način igranja uskoro je od njega napravio zvezdu, uprkos arogantnom stavu i tome što nije uspeo kao timski igrač.

Početkom 1940-ih, Heleno deluje nezainteresovano za vođenje svog tima na Svetsko prvenstvo, pa zaslužuje ugled okorelog ženskaroša, i pored toga što je oženjen i ima decu. Iako se Drugi svetski rat nije mnogo osetio u Brazilu, Svetska prvenstva nisu održana 1942. i 1946. zbog rata u Evropi, sprečavajući Helena da ostvari svoj najveći san. Zbog nespremnosti da sarađuje sa trenerima i saigračima (kao i zbog sve veće zavisnosti od droge) poslat je u Argentinu.

Helenov nesmotreni ljubavni život počinje da ga uništava, kada njegova dugotrajna veza sa privlačnom zabavaljačicom iz noćnog kluba, Dijamantinom, zabada poslednji kolac u srce njegovog braka, a on dobija venerično oboljenje koje ne želi pravilno da leči.

Žanr:biografija, drama
Godina:2011
Reziser:Jose Henrique Fonseca
Scenario: L.G. Bayao
Uloge: Rodrigo Santoro, Alinne Moraes, Angie Cepeda
Uzrast:R
Award:3 osvojene
Studio: Agencia Nacional do Cinema (ANCINE)
Zemlja:Brasil
Jezik:Portugalski
Trajanje:116 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila