•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Guillermo del Toro, Alejandro G. Inarritu pokrenuli su fond za podršku radnicima filmske industrije usred pandemije

Oskarovski meksički režiseri Guillermo del Toro i Alejandro Gonzalez Inarritu pridružili su se glumici Salma Hayek da osnuju fond za pomoć radnicima filmske industrije bez posla zbog pandemije koronavirusa.

Meksička akademija za bioskopsku umetnost i nauku najavila je fond. Gonzalez Inarritu je govorio putem video poziva.

"To je bio čin solidarnosti sa našim kolegama iz ove industrije, bez da smo pitali ikoga osim nas samih", rekao je Gonzalez Inarritu.

Fond je do sada prikupio oko $440.000, a očekuje se još donacija. Svaki korisnik dobiće jednokratnu uplatu u iznosu od oko $885.

Novac će prvo otići tehničkim radnicima poput setera, kostimografa, audio i vizuelnih radnika koji su ostali bez posla nakon što je većina produkcija prestala da snima filmove usled pandemije. Prvi na redu će biti oni koji trpe zdravstvene probleme ili su jedini hranitelјi porodice.

La Corriente del Golfo, kompanija koju su osnovali Gael Garcia Bernal i Diego Luna, takođe je doprinela fondu, kao i mnoge druge meksičke i međunarodne producentske kompanije.

Akademija procenjuje da je oko 30.000 radnika produkcije filma izgubilo njihove prihode kao rezultat gašenja industrije.

Vlada i lideri u industriji nisu najavili nikakav datum za obnavlјanje proizvodnje.

Podeli:



Preporucujemo