•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Gremlins (1984)

Priča o gremlinima započinje kada pronalazač Rand Peltzer (Hoyt Axton) pokušava da pronađe savršen poklon za svog sina Billy-a (Zach Galligan) pre svog povratka kući sa poslovnog puta u Njujork. U jednoj prodavnici reariteta on pronalazi neobičnog ljubimca – simpatično krzneno stvorenje po imenu Mogwai. Pre polaska, vlasnik prodavnice mu daje savete i skreće mu pažnju na na tri pravila koja mora da se ispoštuju, a tiču se Mogwai-a:

1. Mora da se čuva van domašaja jake svetlosti,

2. Ne sme doći u kontakt sa vodom,

3. Nikako ne sme da se hrani nakon ponoći.

Rand zapisuje savete i obaveze koji su mu bili predočeni i zajedno sa Mogwai-em se vraća u svoju idiličnu kuću u malo gradu. Njegov poklon momentalno postaje pravi hit. Billy je zavoleo svog novog kućnog ljubimca i nazvao ga Gizmo. Na nesreću, slučajnim prolivanjem vode na Gizma, prekršeno je jedno od pravila nege Mogwai-a, što je izazvalo razmnožavanje i stvaranje nekolicine nestašne male braće. Uskoro su se Mogwai-i dokopali i hrane nakon pomoći što je prouzrokovalo transformaciju od preslatke krznene loptice, u gadne male monstrume poznatije kao gremlini.

Film Gremlini je postigao veliki komercijalni uspeh i stoga prikupio brojne pozitivne kritike. Međutim, film je pretrpeo veliki broj negativnih kritika zbog nekoliko nasilnih scena.

Apropo tome, zajedno sa filmom Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) koji kao i Gremlini nosi uzrastnu oznaku PG , uticali su na MPAA (The Motion Picture Association of America) da napravi novu starostnu granicu PG – 13 koja se odnosila na filmove koji su isuviše laki da nose oznaku R (rated), ali su pritom dovoljno ozbiljni da bi bili PG (parental guidance).

Film je osvojio brojne nagrade, među kojima su: Saturn Award (1985), Golden Screen (1985), Young Artist Award (1985)...

Žanr:Komedija, Fantazija,Horor
Godina:1984
Reziser:Joe Dante
Scenario:Chris Columbus
Uloge:Zach Galligan, Phoebe Cates i Hoyt Axton
Award:7 nagrada i 5 nominacija
Box office:153,083,102 USD
Studio:Warner Bros. Pictures
Zemlja:United States
Jezik:English | Spanish
Trajanje:106 min
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...