•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Good Boys (2019)

Dobri momci u filmu “Good Boys” trude se jako, jako teško da budu loši. Ali uprkos njihovim stremlјenjima odraslih tokom divlјih nekoliko dana, njihova blagonaravna nevinost ih na kraju vidi kroz svaku nesreću.

To je inherentni sukob - i glavni izvor humora - u ekstremno ocenjenom igranom debiju režisera Gene Stupnitsky-og. Trojka iz šestog razreda je u centru filma šokantno je vulgarna i odjednom lјupko bezidejna. Znaju dovolјno da budu opasni, ali isto tako su dovolјno pametni da pronađu svoj put iz stvarne opasnosti - iznova i iznova. I dok premisa na kraju postaje tanka, a šale se ponavlјaju u trećem činu, hemija između filmske tri zvezde je i živahna i dovolјno znatna da taj izlet ostane prijatan.

Scenario Stupnitsky-og i njegovog partnera za pisanje, Lee Eisenberg-a - čija prethodna saradnja obuhvata “Year One,” “Bad Teacher” i nekoliko epizoda “The Office” - snima sa tačnošću neurohirurga uz pojačani osećaj drame koji postoji u srednjoj školi, gde svaka društvena interakcija nosi velike uloge. To je vreme u vašem životu koje je sranje bez obzira ko ste ili gde ste - više niste dete i još niste tinejdžer, ali ste gomila zbunjenih hormona. Stupnitsky i Eisenberg stvorili su trio različitih likova da se kreću ovim minskim polјem, a glumci koji ih igraju osvežavajuće ih oživlјavaju.

Pretprirodno nadareni Jacob Tremblay igra stvarnog vođu grupe, beznadežnog romantičnog Max-a. Brady Noon je Thor, moćni momak sa lјubavlјu prema proizvodima za kosu i muzičkim pozorištem. Kradljivac scene Keith L. Williams glumi Lucas-a, najvećeg i najvišeg od trojice, ali ujedno i najgluplјeg. Svojim otvorenim, anđeoskim licem, bezizraznom dušom i oštrim osećajem za fizičku komediju, Williams je najsrećniji od svih njih i on treba da bude deo ekipe u svemu.

Zbunjeni zaplet otkriva da ova pomalo nervozna deca odlaze sa časa i jure po celom gradu kako bi zamenili drona Max-ovog tate, kog su polomili pokušavajući da špijuniraju neke tinejdžerke iz ulice (Molly Gordon i Midori Francis). Ako ga ne zamene do trenutka kada Max-ov otac (Will Forte, među mnogim komičarima u sporednoj ulozi) dođe kući sa poslovnog puta, Max će biti kažnjen. To znači da neće moći da prisustvuje zabavi cool klinaca, gde se nadao da će se prvi polјubiti sa slatkom, stidlјivom devojkom u koju je zaljubljen, Brixlee (Millie Davis).

Max-ove, Thor-ove i Lucas-ove ludorije - koje uklјučuju porno, drogu, ukradeno pivo, seks-igračke i posebno primamlјivu lutku za CPR - eskaliraju dok ne naprave veliku svađu u kući bratstva.

To su deca koja bacaju F-bombe ulevo i udesno, ali se i kikoću dok voze bicikle kroz prskalice. I za neko vreme Stupnitsky pronalazi šarmantnu ravnotežu između onoga što oni u stvari jesu i onih za koje se pretvaraju da jesu. Ali vrlo brzo, postaje jasno da je ovo jedan vic film - O, bože, ovi simpatični dvanaestogodišnjaci psuju! - I jednom kad ta jedna šala prođe, oseća se kao borba samo da bi se dostigla 90-minutna oznaka.

Ali “Good Boys” žele da budu više od samo grafičkog dijaloga i grubog humora. Takođe prikazuje gorki trenutak kada shvatite da se prerastate drugare iz detinjstva kojima ste obećali da ćete biti prijatelјi za ceo život. Max, Thor i Lucas sebe sa velikom svečanošću nazivaju Beanbag Boys i pokušavaju da se bore protiv naivnog osećaja da se možda njihovi interesi menjaju i nemaju toliko zajedničkog kao nekada. To je ista vrsta emocionalno istinite premise koja je pokrenula nesrećnu srednjoškolsku komediju „Superbad“, na koju “Good Boys” podseća na bezbroj načina, uklјučujući prisustvo Seth Rogen-a i Evan Goldberg-a kao producenata.

Ispod srdačnog smeha nalazi se iskreno srce. Da su samo to mogli da vide šestaci...

Žanr:avantura, komedija
Godina:2019
Reziser:Gene Stupnitsky
Scenario:Lee Eisenberg, Gene Stupnitsky
Uloge:Jacob Tremblay, Keith L. Williams, Brady Noon
Uzrast:R
Studio:Good Universe, Point Grey Pictures, Universal Pictures
Zemlja:United States
Website:www.goodboysmovie.com
Jezik:engleski
Trajanje:89 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu