•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Glumac otkrio najveću tajnu "Ratova zvezda"

Glumac Mark Hamil, koji se proslavio igrajući lik Luka Skajvokera u filmskom serijalu "Ratovi zvezda" ("Star Wars"), otkrio je možda i najveću tajnu ovog ostvarenja, za koju ni njegove kolege nisu znale.

Naime, tiče se scene iz filma "Ratovi zvezda: Imperija uzvraća udarac", kada Dart Vejder Luku Skajvokera izgovara ono legendarno: "Luke, I am your father" ("Luk, ja sam tvoj otac"), prenosi "Telegraf.rs".

Sve je krenulo kada je jedan fan "Ratova zvezda" prokomentarisao ovu čuvenu sekvencu.

"Scena 'Luke, I am your father' iz filma 'Imperija uzvraća udarac'. Jedan od najboljih momenata u 'Ratovima zvezda' i Hamilova brilijantna gluma tokom ove scene. Voleo bih da sam video kako je ekipa filma reagovala kada je prvi put čula ovaj epski preokret u radnji", napisao je fan.

A onda je usledio odgovor Hamila. Naime, Mark je otkrio da replika "Luke, I am your father" naknadno dodata, a da je u originalu Vejder izgovorio nešto sasvim drugačije.

"Ekipa filma je prvi put saznala za to kada se film završio. Kada smo ga snimali, Vejderova replika je bila drugačija: 'Ne znaš istinu, Obi Van je ubio tvog oca'. Samo smo (režiser) Irvin Keršner, (kreator serijala) Džordž Lukas i ja znali da će replika biti kasnije zamenjena (u 'Luke, I am your father'). Agonija čuvanja tajne je trajala preko godinu dana", priznao je Hamil.

Inače, Hamil je nešto ranije, 2017. godine u emisiji voditelja Grejema Nortona otkrio još neke detalje, a tiče se promene replike "Ne znaš istinu, Obi Van je ubio tvog oca" u "Luk, ja sam tvoj otac".

"Ideja da Alek Ginis (koji je igrao Obi Van Kenobija) bude pravi negativac, moja reakcija je bila: 'Vau, to je neverovatan preokret'", rekao je Mark Hamil, a onda je ispričao da ga je režiser Irvin Keršner odvukao na stranu, tačnije u svlačionicu i pojasnio mu neke stvari:

"Reći ću ti nešto. Ja znam. Džordž Lukas zna, i reći ću ti, i ti ćeš znati (da će se replika promeniti u 'Luke, I am your father'). Ako procuri, svi ćemo znati da si to ti", prisetio se Hamil šta mu je Keršner pričao.

Mark Hamil je priznao da je bio šokiran, a onda se kroz smeh prisetio šta mu je Harison Ford rekao kada je video da je replika promenjena.

"Na prikazivanju filma, kada je vidio šta se desilo, Harison se okrenuo i rekao mi: 'Hej, mali, nisi mi je**no rekao ovo", rekao je Hamil kroz smeh.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila